Σύλληψη Τζιχαντιστή του ISIS: Τι ψάχνει στο tablet και στα κινητά του η ΕΛΑΣ

Σύλληψη Τζιχαντιστή του ISIS: Τι ψάχνει στο tablet και στα κινητά του η ΕΛΑΣ
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής (Αρχείο) Eurokinissi

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του τζιχαντιστή που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακές συσκευές, οι οποίες απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε το μεσημέρι ο 34χρονος Ιρακινός τζιχαντιστής του ISIS που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) και συλληφθείς και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακές συσκευές (tablet, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, κ.α.) οι οποίες απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας σε βάρος του και για να διαπιστωθούν τυχόν επαφές και δραστηριότητές του.

Ο 34χρονος συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες της Ευρώπης και σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών που μαζί με την σύζυγό του ζούσαν στο κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εισέλθει στην χώρα μας το 2018 από την Λέσβο και έκτοτε είχε κάνει αίτημα ασύλου που είχε απορριφθεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και εκκρεμούσε η προσφυγή του ενάντια στην απόφαση, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους. Τις ελληνικές Αρχές δεν τις είχε απασχολήσει με ύποπτη δραστηριότητα εντός της επικράτειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε σε συγκεκριμένους ιστότοπους βίντεο από το 2014, στο οποίο απεικονίζεται το συγκεκριμένο πρόσωπο και προκύπτει ξεκάθαρα η συμμετοχή του στον ISIS.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα