Κάθειρξη 22 ετών σε υπεύθυνη λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης

Επικυρώθηκε η ποινή υπεύθυνης λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης στη Θεσσαλία. Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή της κάθειρξης 22 ετών, που είχε επιβληθεί σε υπεύθυνη λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης της Θεσσαλίας, η οποία καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 1.097.208 ευρώ, αλλά και για πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας κήρυξε ένοχη την υπεύθυνη λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος ΝΠΔΔ, ύψους 1.097.208 ευρώ και για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση για το μεγαλύτερο μέρος του ποσού της υπεξαίρεσης, που ανέρχεται (η πλαστογραφία) στο 1.017.501 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του λογιστηρίου από το έτος 2006 έως το 2009 ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό από νοσήλια, τα οποία κατέβαλαν στο κέντρο περίθαλψης με επιταγές οι ασφαλιστικοί οργανισμοί ΙΚΑ και ΟΓΑ, αλλά μέρος από αυτά δεν έφθαναν στον τραπεζικό λογαριασμό του κέντρου.

Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί για τα νοσήλια των ασθενών τους έδιναν τραπεζικές επιταγές στην υπεύθυνη του λογιστηρίου του κέντρου περίθαλψης.

Οι επιταγές ήταν στο όνομα του κέντρου περίθαλψης και η υπεύθυνη του λογιστηρίου ως εξουσιοδοτημένη από το Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου, παρελάμβανε τις επιταγές τις πλαστογραφούσε και τις οπισθογραφούσε στο όνομά της.

Ορισμένες από τις επιταγές τις κατέθετε στον τραπεζικό λογαριασμό του κέντρου, ενώ άλλες αφού τις εισέπραττε, κατέθετε ένα μέρος του ποσού στον λογαριασμό του κέντρου και το υπόλοιπο το παρακρατούσε.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της υπευθύνου του λογιστηρίου του κέντρου, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Λάρισας.

Οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και επικύρωσαν την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας.

SHARE:

24Media Network