"Αδειάζει" Ξηρό ο Κουφοντίνας: Η 17Ν τελείωσε το 2002. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να δηλώνει συνεχιστής της

ΔΙΚΗ 17Ν ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΔΙΚΗ 17Ν ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ EUROKINISSI

Σκληρό μήνυμα για οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της 17Ν στέλνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με μια λιτή κατηγορηματική δήλωση μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκαθαρίζει ότι η 17Ν έχει τελειώσει, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνμα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Ολόκληρη η δήλωση Κουφοντίνα, ο οποίος σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει για την ιστορία της 17Ν:

"Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής. Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της τότε. Τα τελευταία χρόνια, όμως, στη χώρα μας, στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτή που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία. Και το κίνημα, στην ώρα του, θα αξιολογήσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ, όμως, σήμερα, από τη δική μου μεριά, οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο συνεχιστής της. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο εμφύλιος των τρομοκρατών: Όταν ο Ξηρός χτύπησε τον Γιωτόπουλο

SHARE: