Κύκλωμα με σωφρονιστικούς και κρατούμενο εισήγαγαν ναρκωτικά στις Φυλακές Ιωαννίνων

Κύκλωμα με σωφρονιστικούς και κρατούμενο εισήγαγαν ναρκωτικά στις Φυλακές Ιωαννίνων
EUROKINISSI

Η εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2020, ενέχεται σε τέσσερις περιπτώσεις εισαγωγής κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης έναντι χρηματικής αμοιβής

Διακριβώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, η δράση εγκληματικής ομάδας που διευκόλυνε την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις Φυλακές Ιωαννίνων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.

Συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης, καθώς και τρεις ιδιώτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων κλπ. αδικήματα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα σωφρονιστικός υπάλληλος και τρεις έγκλειστοι του Καταστήματος Κράτησης, καθώς και τρεις ιδιώτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2020, ενέχεται σε τέσσερις περιπτώσεις εισαγωγής κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης την Πέμπτη 11 Μαρτίου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, 420 ευρώ και πλήθος εγγράφων και σημειώσεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Φυλακές
SHARE:

24Media Network