Λήστευαν ανήλικους και 'άνοιγαν' δεκάδες σπίτια

Λήστευαν ανήλικους και 'άνοιγαν' δεκάδες σπίτια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ανήλικους και έκανε διαρρήξεις σε δεκάδες σπίτια

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διάπραξη μεγάλου αριθμού κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας στην περιοχή της Καλλιθέας, πέντε άτομα αλβανικής καταγωγής ηλικίας από 22 έως 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν 12 συνεργοί τους και συγκεκριμένα, ένας 18χρονος Έλληνας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και 11 Αλβανοί που αναζητούνται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανήλικων κυρίως ατόμων, καθώς και κλοπές από διαμερίσματα, καταστήματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία είχε αναλάβει τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και τη διενέργεια περιπολιών στις περιοχές όπου δρούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Από την πολύμηνη έρευνα και προανάκριση, την ανάλυση του τρόπου δράσης (modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε 41 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης στην 2η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων και τον εντοπισμό των λοιπών μελών της ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σπείρα διαρρηκτών ρήμαζε σπίτια και εξοχικά στην Σαρωνίδα

Αυτοί είναι οι 'μαϊμού' τεχνικοί της ΔΕΗ που άδειαζαν σπίτια ηλικιωμένων

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που 'χτυπούσε' στο Παλαιό Φάληρο

SHARE: