Λήστευαν ηλικιωμένους, προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ

Μοτοσυκλέτες της ΕΛΑΣ
Μοτοσυκλέτες της ΕΛΑΣ EUROKINISSI

Τα μέλη της σπείρας, εδώ και ένα εξάμηνο εντόπιζαν τα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τα σπίτια τους όπου τους έπειθαν να μπουν με πρόσχημα διαρροή ρεύματος

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενα τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις 28 Δεκεμβρίου στου Ζωγράφου τέσσερις άνδρες, ηλικίας 31, 34, 36 και 40 ετών, οι οποίο λίγο νωρίτερα προσέγγισαν ηλικιωμένη και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας επιχείρησαν να εισέλθουν στο σπίτι της, έγιναν ωστόσο αντιληπτοί από περίοικο ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση.

ADVERTISING

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, εδώ και παραπάνω από ένα εξάμηνο εντόπιζαν τα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τα σπίτια τους.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος τους έπειθαν να μπουν στα σπίτια τους. Εκεί, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τα θύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαπέντε 15 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, Άγιος Παντελεήμονας και Σύνταγμα).

SHARE:

24Media Network