‘Μαφία των Ρομά’: Τι υποστήριξε απολογούμενος ο Αγγλούπας

‘Μαφία των Ρομά’: Τι υποστήριξε απολογούμενος ο Αγγλούπας

Ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες των ανακριτών. Που προσανατολίζονται

Στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης αλλά και στην παρουσίαση ορισμένων εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση προσανατολίζονται πλέον οι ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την έρευνα για τη “μαφία των Ρομά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία των 41 κατηγορουμένων τις προηγούμενες ημέρες πλέον οι δικαστικοί λειτουργοί Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρης Φούκας προχωρούν την έρευνα για τον εντοπισμό και τον υπολοίπων κατηγορουμένων.

Ανάμεσα σε αυτούς και οι επτά αστυνομικοί που φέρονται να συνέδραμαν την εγκληματική οργάνωση και οι οποίοι ακόμη δεν έχουν κληθεί από τη Δικαιοσύνη. Πληροφορίες αναφέρουν πως έως την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον ορισμένοι εκ των αστυνομικών θα προσέλθουν αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο.

Αγγλούπας: “Η ποιότητά μου δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχνωτίζεται με κρατουμένους”

Από την πλευρά του, ο Α. Αγγλούπας που πλέον κρατείται προσωρινά στον Κορυδαλλού, στην απολογία του υποστήριξε ότι γνωρίζει μόνο δύο συγκατηγορουμένους του καθώς και ότι “τίποτα από όσα λένε οι μάρτυρες ότι εκλάπησαν από τα σπίτια τους δεν βρέθηκε στο δικό μου”.

Αναφορικά δε με τα τρία αυτά ρολόγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ζήτησε από τη Δικαιοσύνη τη διερεύνηση της προέλευσής τους από τους νόμιμους εκπροσώπους των εταιρειών κατασκευής τους στην Ελλάδα “έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι κανένα από αυτά δεν είχε εκφύγει από την κυριότητα του ιδιοκτήτη τους, χωρίς τη συναίνεσή τους”.

Απολογούμενος υποστήριξε ότι ουδέποτε ήταν εγκληματίας: “Ουδέποτε έκανα παρέες με εγκληματίες παρέα στη ζωή μου. Προέρχομαι από πολύ σοβαρή οικογένεια, μεγαλωμένος με αρχές, με αυστηρότητα και πολλή αγάπη”. Ζήτησε δε από τους δικαστές να μην τον προφυλακίσουν, “διότι η δική μου ποιότητα και το λευκό μου ποινικό μητρώο δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχνωτίζεται με κρατουμένους αφού είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας ότι θα πέσω θύμα εκβιασμού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα