Μαρφίν: Τέσσερα άτομα στο “κάδρο” των νέων ερευνών

Μαρφίν: Τέσσερα άτομα στο “κάδρο” των νέων ερευνών
Καρέ από την επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στο υποκατάστημα της Marfin Eurokinissi

Διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία Αθηνών-Με τρία κακουργήματα αναμένεται να διωχθούν οι ύποπτοι για τον εμπρησμό της Μαρφίν

Σε τέσσερα άτομα φαίνεται να καταλήγει η νέα έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας για την υπόθεση της Μαρφίν, σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαίες πηγές.

Μετά από 11 χρόνια, τα τέσσερα αυτά ταυτοποιημένα άτομα που αποτελούν νέους υπόπτους και όχι άτομα που να είχαν μπει στο «κάδρο» από την πρώτη έρευνα, προέρχονται από το αντιεξουσιαστικό χώρο και όταν ασκηθούν διώξεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, κατασκευή και χρήση εκρηκτικών υλών.

Σε αυτά τα τέσσερα άτομα οι Αρχές φαίνεται πως κατέληξαν μετά από νέα και λεπτομερή ανάλυση και επαναξιολόγηση ολόκληρου του οπτικοακουστικού υλικού που υπήρχε, από επαναξιολόγηση παλιών μαρτυριών και από συνδυασμό νέων μαρτυριών που προέκυψαν στην πορεία για τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου 2010.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η έρευνα έχει ακόμα δρόμο μπροστά της ωστόσο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι σύντομα θα υπάρξει εξιχνίαση για μία από τις θλιβερές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που άφησε πίσω της τρεις εργαζόμενους της τράπεζας νεκρούς, εκ των οποίων μία έγκυο γυναίκα και οι υπαίτιοι επιτέλους θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα