Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν μετά από νέα έφοδο σε καταυλισμό ρομά στην Χαλκίδα

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν μετά από νέα έφοδο σε καταυλισμό ρομά στην Χαλκίδα

Αυτή τη φορά συνελήφθησαν δύο αδέρφια για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά για ναρκωτικά

Νέο σημαντικό πλήγμα στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με την κατάσχεση ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων, ύστερα από νέα έφοδο της Αστυνομίας σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην Χαλκίδα.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο αδέρφια ΡΟΜΑ, 34 και 21 ετών, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με κατοχή και απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, καθώς και περαιτέρω διακίνησής τους από τους δύο συλληφθέντες, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές νομότυπες έρευνες, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 21χρονου, επιμελώς κρυμμένα και θαμμένα σε παρτέρι της αυλής, δύο «πλάκες» ηρωίνης, συνολικού καθαρού βάρους 387 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης, μεικτού βάρους 11,2 γραμμαρίων και 1.950 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή. Σε δωμάτιο – αποθήκη, στην ίδια αυλή, την οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως χώρο πώλησης και χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στο εσωτερικό αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, διάφορα σύνεργα για το διαχωρισμό, τη χρήση και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον συσκευασίες, σπάτουλες, καλαμάκια κ.α.), διάφορα μπλοκ σημειώσεων, με τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, κατά περίπτωση, καθώς και στην οικία του 34χρονου βρέθηκε κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους 53,7 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 1.080 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου, είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στον ίδιο καταυλισμό, στο πλαίσιο της οποίας είχαν ομοίως συλληφθεί δύο ΡΟΜΑ, ηλικίας 43 και 34 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

SHARE:

24Media Network