Μετέφεραν με φορτηγό και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες Skunk από την Ισπανία στην Ελλάδα

Μετέφεραν με φορτηγό και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες Skunk από την Ισπανία στην Ελλάδα
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας Eurokinissi

Κατασχέθηκαν 122 κιλά και 590 γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) με το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της ποσότητας να υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ένας 63χρονος Έλληνας και ένας 29χρονος Αλβανός, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Ισπανία στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), καθώς επίσης τη μεταφορά, αποθήκευση και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνηση της στην εγχώρια παράνομη αγορά. Αναζητούνται τρία ακόμα μέλη της οργάνωσης.

Ειδικότερα, η Δίωξη, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και επισταμένης έρευνας, αποκάλυψε τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 63χρονος, ο οποίος ενεργούσε και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, εισήγαγε μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας με φορτηγό αυτοκίνητο, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων, με το προκάλυμμα της νόμιμης μεταφοράς φορτίου (μπισκότα και τσιπς). Την ανωτέρω ποσότητα την είχε παραλάβει από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Μαδρίτη.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες της 20-9-2020, στην περιοχή του Μαραθώνα, κατελήφθησαν κατά τη στιγμή της παράδοσης, ο μεν 63χρονος να κατέχει εντός του φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 68.090 γραμμαρίων, ο δε 29χρονος να κατέχει εντός έτερου φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 54.500 γραμμαρίων, την οποία μόλις είχε μεταφορτώσει.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων, Δ.Χ. φορτηγό, Ι.Χ. φορτηγό, το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, συσκευή tablet. Σημειώνεται ότι, το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της ανωτέρω ποσότητας, υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version