Μητέρα Τσάκαλου: Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα

Μητέρα Τσάκαλου: Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα
Η μητέρα και η σύντροφος του προφυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμου Τσάκαλου στα δικαστήρια του Πειραιά την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Η 60χρονη και η 26χρονη, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Στο σπίτι τους στα Περιστέρια Σαλαμίνας βρέθηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα η 22χρονη Σπυροπούλου, που καταζητούνταν ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Απολογούνται οι καταδικασθέντες Χρ. Τσάκαλος και Γ. Πολύδωρος καθώς και η μητέρα του πρώτου και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου. Τι υποστήριξε η μητέρα, στο σπίτι της οποίας κρυβόταν η Αγγελική

Τέσσερις κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί στο σχέδιο απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού, βρίσκονται αυτή την ώρα ενώπιον του ανακριτή.

Πρόκειται για τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στη ΣΠΦ, Χρ. Τσάκαλο και Γ. Πολύδωρο, καθώς και τη μητέρα και τη σύντροφο του Γερ. Τσάκαλου που επίσης εκτίει ποινή κάθειρξης για ένταξη στην ίδια οργάνωση.

Ο Χρ. Τσάκαλος μετήχθη το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να απολογηθεί για τρομοκρατικές πράξεις. Κατά πληροφορίες, η απολογία του είναι τυπική, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεση.

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι έγκλειστοι, έχει ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους, που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες με την κατηγορία ότι βοήθησαν την Αγγελική να αποφύγει τη σύλληψή της.

“Δεν μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα”

Η μητέρα του που απολογείται αυτήν την ώρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνείται την κατηγορία και παραδέχεται μόνο αυτή της υπόθαλψης εγκληματία καθώς δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπούλου, ενώ καταζητείτο από τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστηρίζει ότι “Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις”.

Η 26χρονη, σύντροφος του Γερασιμου Τσάκαλου, αδελφού του Χρήστου, που εχει κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνείται την κατηγορία, αναφέροντας ότι δεν υπέθαλψε κανέναν.

“Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική” φέρεται να υποστηρίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα