Μύκονος: Μπήκαν σε βίλα και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. δολαρίων

Μύκονος: Μπήκαν σε βίλα και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. δολαρίων

Η 54χρονη επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα διέμενε στην βίλα που είχε νοικιάσει στην Μύκονο με έναν 29χρονο Έλληνα και την νύχτα της διάρρηξης απουσίαζαν

Μία απίστευτη λεία σε κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων κατάφεραν να βάλουν στα χέρια τους άγνωστοι διαρρήκτες που εισήλθαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης από μπαλκονόπορτα σε βίλα στην θέση Πουλί Μυκόνου και στη συνέχεια διέρρηξαν το μικρό χρηματοκιβώτιο στην ντουλάπα.

Την βίλα είχε νοικιάσει μία ζάμπλουτη 54χρονη επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα και διέμενε εκεί με έναν 29χρονο Έλληνα, ενώ τα κοσμήματά της που τα κουβαλούσε φαίνεται πάντα μαζί της, τα είχε ασφαλίσει στο εξωτερικό. Το περιστατικό έγινε την στιγμή που έλειπαν οι ένοικοι και είχαν βγει στην Μύκονο για την διασκέδασή τους και βεβαίως οι δράστες είναι άφαντοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι η Μύκονος αποτελεί ως τουριστικός προορισμός όχι μόνο την «Μέκκα» των πλουσίων, αλλά και τον απόλυτο προορισμό για επαγγελματίες κλέφτες και διαρρήκτες από όλο τον κόσμο.

Πέρυσι το καλοκαίρι άλλωστε είχαν κάνει θραύση η συμμορία των Ιταλών που στόχευαν στα ρολόγια των πλουσίων και κυριολεκτικά τους τα έκλεβαν από τα χέρια με διάφορα τεχνάσματα, ενώ για το περσινό μπαράζ των διαρρήξεων σε βίλες στην Μύκονο πέρυσι το καλοκαίρι, με θύματά τους έναν σαουδάραβα πρίγκιπα, ένα αστέρα του NBA, επιχειρηματίες από Ελβετία, Γαλλία κλπ. συνελήφθησαν φέτος στις 22 Ιουνίου, ένας 44χρονος Μαροκινός, ένας 33χρονος Ιρακινός και 5 Αλβανοί, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες και δρούσαν παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα στο νησί.

Μάλιστα, ένας Αλβανός που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες στο νησί επίσης για κλοπές φαίνεται πως είχε σχέση με άτομα των προαναφερόμενων συμμοριών και ίσως ένα νέο «κύμα» διαρρηκτών που είχε σχέσεις με τους συλληφθέντες έχουν επισκεφθεί με την σειρά τους το νησί.

Πρόσθετα, οι τοπικές Αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν άλλη μία συμμορία αποτελούμενη από τρεις Αλβανούς που ήταν υπεύθυνη για τουλάχιστον 9 κλοπές σε σπίτια και βίλες της Μυκόνου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα