Ναύπακτος: Είχαν μετατρέψει το αυτοκίνητο τους σε εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων

Ναύπακτος: Είχαν μετατρέψει το αυτοκίνητο τους σε εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Είχαν στην κατοχή τους σφραγίδες δημοσίων υπηρεσιών, πλαστές ταυτότητες, πολυμηχάνημα και μεμβράνες πλαστικοποίησης

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων μέσα σε αυτοκίνητο εντόπισαν αστυνομικοί στην Ναύπακτο και συνέλαβαν δύο άτομα, ηλικίας 64 και 44 ετών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του τμήματος Ναυπάκτου, σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες και έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν, βρήκαν σφραγίδες δημοσίων υπηρεσιών, πλαστές ταυτότητες, πολυμηχάνημα και μεμβράνες πλαστικοποίησης ταυτοτήτων.

Επίσης, βρήκαν τρεις έγχρωμες φωτοτυπίες ταυτότητας, με διαφορετικό εικονιζόμενο πρόσωπο στην καθεμία και ίδια στοιχεία κατόχου, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, 30 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται έξι διαφορετικά άτομα, 15 έγχρωμες φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δυο άτομα.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του 65χρονου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δυο πιστόλια και μια γεμιστήρα πιστολιού, 1.069 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φωτοτυπίες ταυτότητας Ελλήνων και ένα δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.

Ακόμη, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι του 44χρονου, όπου βρήκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα πλαστογραφημένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας σε έγχρωμες φωτοτυπίες, που έφεραν τη φωτογραφία του 44χρονου και διαφορετικά στοιχεία κατόχων, δυο δελτία αστυνομικής ταυτότητας, για τα οποία είχε δηλωθεί απώλεια, ένα πιστοποιητικό από Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και ένα πιστοποιητικό από δημόσια υπηρεσία με διαφορετικά στοιχεία κατόχου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία , από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ναυπάκτου, προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες είχαν μεταβεί πριν από τρεις ημέρες στο Αγρίνιο, όπου πλαστογράφησαν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με σκοπό να συμμετέχει ο 44χρονος αντί άλλου προσώπου σε εξετάσεις της υπηρεσίας συγκοινωνιών, για χορήγηση άδειας ικανότητας άδειας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για να εξακριβωθεί αν οι δύο άνδρες συμμετείχαν και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα