Νέα δεδομένα για τον “δράκο” της Πάρου

Νέα δεδομένα για τον “δράκο” της Πάρου

Ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση του "δράκου" της Πάρου. Θα δικαστεί ως ενήλικος με εντολή εισαγγελέα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου, που δεν δίστασε να χτυπήσει βάναυση τη 15χρονη Μυρτώ και πίστευε ότι εμπαίζοντας τις διωκτικές και δικαστικές αρχές για το νεαρό της ηλικίας του θα είχε ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Έξι μήνες μετά την προφυλάκισή του, στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αντιμετωπιστεί ως ενήλικος και έτσι μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου θα παραμείνει μέχρι να φτάσει η υπόθεσή του στις δικαστικές αίθουσες.

Ατράνταχτα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των δικαστικών λειτουργών καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του αλλοδαπού ότι είναι ανήλικος και έτσι θα δικαστεί πλέον ως ενήλικος, αντιμετωπίζοντας την ποινή των ισοβίων.

Μη έχοντας στην κατοχή του κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την ηλικία του, δήλωσε άλλη χρονολογία γέννησης και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα.

Από την πρώτη στιγμή τόσο οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές όσο και οι συγγενείς της άτυχης Μυρτούς δεν πίστεψαν ότι ο δράστης ήταν ανήλικος, αλλά δεν μπορούσαν να αποδείξουν το αντίθετο.

Ούτε όμως στις φυλακές ανηλίκων μπόρεσε να αποφύγει την οργή των κρατουμένων, που ήθελαν να τον τιμωρήσουν με τον δικό τους τρόπο και έτσι έμεινε κλεισμένος στην απομόνωση.

“Δεν τον ήθελαν ούτε οι συμπατριώτες του. Απειλούσαν να τον λιντσάρουν, καθώς θεωρούσαν ότι με την πράξη του πρόσβαλε τον λαό τους”, ανέφερε στην εφημερίδα Espresso ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Αυλώνα Σπύρος Καρακίτσος.

Επισήμανε ακόμα πως ήταν ατάραχος και ψύχραιμος. “Έμοιαζε μεγαλύτερος σε ηλικία, αλλά δήλωνε ανήλικος, όπως και πολλοί άλλοι ακόμα αλλοδαποί που κρατούνται εδώ. Το γεγονός ότι δεν έχουν έγγραφα τους δίνει πάτημα να δηλώνουν ό,τι θέλουν. Τελικά, πριν από λίγες ημέρες, με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε από τις φυλακές ανηλίκων στις δικαστικές φυλακές ενηλίκων στα Γρεβενά”, σημείωσε.

Βέβαια και στα Γρεβενά μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο κράτησης, καθώς αποτελεί persona non grata. Μοιράζεται πλέον, σύμφωνα με την Espresso, το ίδιο κελί με τον 27χρονο Χρήστο Παπάζογλου που βίασε και έκαψε ζωντανή την άτυχη Ζωή Δαλακλίδου.

Οι δυο τους, που είναι ανεπιθύμητοι από τους υπόλοιπους κρατουμένους, περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί. “Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν εδώ ο Πακιστανός, αλλά και ο Χρήστος Παπάζογλου, γνωρίζαμε ότι η παρουσία τους θα προκαλούσε την οργή των υπολοίπων. Και δεν κάναμε λάθος. Και αυτό επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα”, σημείωσε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Γρεβενών.

“Πλέον κρατούνται σε ειδική υποπτέρυγα μαζί με κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα, οι οποίοι βρίσκονται εκεί υπό τον φόβο βίαιων αντιδράσεων από τους άλλους φυλακισμένους. Τρώνε και προαυλίζονται μόνοι τους, μακριά από τους άλλους φυλακισμένους”, συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα