Νέα καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους ανοιχτά της Ψερίμου με ρίψη βολών

Σε επιχείρηση διάσωσης 36 παράνομων μεταναστών προέβη πρώτες πρωινές ώρες την Δευτ΄ρα 5 Μαΐου 2014, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., από σκάφος που ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Σάμου και είχε επίσης ώς αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων 22, μέχρι στιγμής, παράνομων μεταναστών.
(EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)
Σε επιχείρηση διάσωσης 36 παράνομων μεταναστών προέβη πρώτες πρωινές ώρες την Δευτ΄ρα 5 Μαΐου 2014, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., από σκάφος που ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Σάμου και είχε επίσης ώς αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων 22, μέχρι στιγμής, παράνομων μεταναστών. (EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ) EUROKINISSI

Και νέο επεισόδιο με δουλέμπορους ανοιχτά της Ψερίμου. Προσπάθησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού. Συνελήφθη ο χειριστής του ταχύπλοου

Νέο επεισόδιο με προειδοποιητικές βολές για την ακινητοποίηση δουλεμπορικού σκάφους, χωρίς τραυματισμό, σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Ψερίμου.

Πλωτό του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή και πιθανόν επέβαινε σε αυτό και κλιμάκιο Eιδικών Aποστολών του Σώματος, εντόπισε ταχύπλοο με αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος νωρίτερα είχε αποβιβάσει σε παραλία του νησιού 11 παράτυπους μετανάστες.

Ακολούθησε καταδίωξη του δουλεμπορικού, το οποίο παρά τα προειδοποιητικά σήματα δεν σταμάτησε, ενώ προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τα στελέχη του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές, με αποτέλεσμα ο χειριστής του ταχυπλόου να σταματήσει και να συλληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταδίωξη δουλεμπόρων από σκάφος του Λιμενικού, με τρεις τραυματίες

SHARE:

24Media Network