Νέα πρωτοποριακά προγράμματα για τους φυλακισμένους. Βοήθεια στην επανένταξή τους

ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ  ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ EUROKINISSI

Θα δίνεται η δυνατότητα σε κρατούμενους, και όταν αποφυλακιστούν, να εκπαιδεύονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών σε διάφορα προγράμματα

Τη δυνατότητα με ένα κλικ στον υπολογιστή να λάβουν πληροφορίες, που με την αποφυλάκιση τους θα τους βοηθήσουν στην επανένταξή τους στην κοινωνία, αλλά και να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες, θα έχουν σύντομα οι κρατούμενοι των φυλακών της χώρας.

"Μέσα από το πρόγραμμα, οι υπό προς επανένταξη κρατούμενοι, λίγο πριν την αποφυλάκιση τους, θα ενημερώνονται για όλες τις διαδικασίες και θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα που θα τους είναι χρήσιμα όταν βγουν στην κοινωνία. Παράλληλα θα τους δίνεται η δυνατότητα για όσο βρίσκονται στη φυλακή, αλλά και όταν αποφυλακιστούν, να εκπαιδεύονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών σε διάφορα προγράμματα που θα αυξήσουν τις δεξιότητες τους", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τεχνικός υπεύθυνος του έργου από την "Επάνοδο" Γιώργος Χρήστου.

Το σύστημα που υποστηρίζει το πρόγραμμα θα είναι εγκατεστημένο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτό θα έχουν τα γραφεία της "Επανόδου", που θα είναι και ο δέκτης των αιτημάτων των κρατουμένων, και όλες οι φυλακές της χώρας, ανέφερε ο διευθυντής δημοσίου τομέα της εταιρείας Profile Ανδριανός Δρούγκας.

Η παρουσίαση του προγράμματος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στα Χανιά και αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών επανένταξης κρατουμένων και αποφυλακισμένων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Για την ανάπτυξη του συστήματος χρησιμοποιήθηκε ελληνική τεχνολογία, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα.

Η εφαρμογή του προγράμματος χρονικά τοποθετείται από τον Οκτώβριο και, όπως ανέφερε ο μηχανολόγος μηχανικός πληροφορικών συστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μανώλης Ζωγραφάκης, "με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης δίνει ευκαιρίες ζωής σε ανθρώπους που βρέθηκαν μέσα στη φυλακή".

"Η επανένταξη των κρατουμένων ξεκινά μέσα από την φυλακή", υπογράμμισε, από την πλευρά του ο καθηγητής εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα, και προσέθεσε:

"Επομένως θα έχουν κατά την διάρκεια της κράτησης τους ένα εργαλείο για να μπορούν να προετοιμάζουν με την υποστήριξη και συμπαράσταση του προσωπικού της φυλακής τη ζωή τους μετά την απόλυση τους. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία και μέσα από τη φυλακή, αλλά και μετά την απόλυση τους να συνεχίζουν την εκπαίδευση τους σε διάφορα αντικείμενα".

"Στόχος των προσπαθειών μας είναι να συνδέσουμε την φυλακή με την κοινωνία και να βοηθήσομε τους κρατούμενους στην ευκολότερη επανένταξη τους" σημείωσε η διευθύντρια της "Επανόδου" Φωτεινή Μηλιώνη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αλλοδαπούς κρατούμενους και για τον λόγο αυτό θα είναι σε πρώτη φάση σε 4 γλώσσες, με δυνατότητα επέκτασης και σε περισσότερες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network