Νέα στοιχεία από τον Φαλτσιανί για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς

Νέα στοιχεία από τον Φαλτσιανί για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς

Τι κατέθεσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί στη δεύτερη συνάντηση που είχε με Έλληνες εισαγγελείς στη Γαλλία

Διευκρινίσεις γύρω απο τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και τη λίστα Μπόργιανς που βρίσκονται στην κατοχή των ελληνικών δικαστικών αρχών έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη, Ερβέ Φαλτσιανί, στη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση που είχε στη Γαλλία με Έλληνες εισαγγελείς.

Κατά την πολύωρη συνάντησή του με τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, ο “πρωταγωνιστής” της λίστας Λαγκάρντ, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον στοιχεία που δεν αποκλείεται να λειτουργήσουν καταλυτικά στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, για πιθανή δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί που είχε υποκλέψει τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στην HSBC Γενεύης, ως υπάλληλος της συγκεκριμένης τράπεζας, γνωρίζει τις πρακτικές που ακολουθούνται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την απόκρυψη μεγάλων ποσών και την αποφυγή της φορολόγησης τους και εκτιμάται ότι είναι σε θέση να δώσει οδηγίες για την αξιοποίηση και της λίστας Μπόργιανς που περιλαμβάνει 10.000 ΑΦΜ καταθετών στην τράπεζα UBS την περίοδο από το 2006 ως το 2008. Οι συνολικές καταθέσεις αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων εισαγγελέων με τον Ερβέ Φαλτσιανί είχε πραγματοποιηθεί πάλι στο εξωτερικό τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και ειχε καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα