Ο ίδιος ο ξάδερφος του Τερπολάρι μετέφερε το κεφάλι του στο 'αφεντικό' της Αλβανικής Μαφίας

Ο ίδιος ο ξάδερφος του Τερπολάρι μετέφερε το κεφάλι του στο 'αφεντικό' της Αλβανικής Μαφίας

Συνελήφθη και ο 27χρονος Γκρενάρ Τερπολάρι στην Αλβανία, ύστερα από διεθνές ένταλμα

Στα χέρια των Αρχών της Αλβανίας βρίσκεται από χθες ο 27χρονος ξάδερφος του άγρια δολοφονημένου 26χρονου βοσκού στην Γλυκή Θεσπρωτίας, Μπλένταρ Τερπολάρι.

Ο Γκρενάρ Τερπολάρι σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση και ήταν ο μόνος που κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία, εντοπίστηκε χθες από τις Αλβανικές Αρχές και συνελήφθη, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι ελληνικές Αρχές, αν και τα ΜΜΕ της Αλβανίας αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να είναι εκείνος που μετέφερε στην Αλβανία και παρέδωσε στο «αφεντικό» της Αλβανικής Μαφίας το κεφάλι του 26χρονου ξαδέρφου του, που τον σκότωσε μαζί με άλλους δύο Αλβανούς που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, καθώς η Μαφία τον επικήρυξε γιατί φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του 20.000 ευρώ από μεταφορά ναρκωτικών στην Ελλάδα μέσω Αλβανίας.

Από την Ελληνική Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για τους τρεις Αλβανούς με της κατηγορίες σε βάρος τους να είναι η ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, η περιύβριση νεκρού και η παράνομη οπλοκατοχή.

Η δικογραφία παραδόθηκε στην Εισαγγελία στις 30 Μαΐου και εν συνεχεία ο Ανακριτής εξέδωσε τρία εντάλματα σύλληψης για τους 28χρονους Αλβανούς που ήδη κρατούνταν και εξετάζονταν και τον 27χρονο Γκρενάρ Τερπολάρι που διέφυγε στην Αλβανία.

Ο 28χρονος Αλβανός που είχε κρατηθεί από την αρχή και εξεταζόταν ως βασικός ύποπτος της υπόθεσης, ομολόγησε στις Αρχές της Θεσπρωτίας, πως ήταν παρών στην εκτέλεση και τον αποκεφαλισμό του 26χρονου ομοεθνή του βοσκού Μπλένταρ Τερπολάρι. Ο ίδιος ωστόσο, υπέδειξε άλλους ομοεθνείς του, ως τους φυσικούς αυτουργούς και ισχυρίστηκε, πως τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στην περιοχή, καθώς γνώριζε την στάνη.

Αυτό που από την πρώτη στιγμή προκάλεσε ερωτηματικά όμως στις Αρχές, είναι πως ο 28χρονος συνεχώς άλλαζε στις καταθέσεις του, το ποιος ήταν εκείνος που πυροβόλησε το θύμα και το αποκεφάλισε, ενώ ένα από τα άτομα που επίσης υπέδειξε στις Αρχές, εντοπίστηκε αργότερα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και προσήχθη και αυτός στην Θεσπρωτία για να υποβληθεί σε εξέταση.

Ο δεύτερος 28χρονος κατά την εξέτασή του δεν παραδέχτηκε τίποτα, οι Αρχές όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα πως και οι δύο προσαχθέντες είχαν εμπλακεί άμεσα στο έγκλημα και έτσι στην ουσία ο δεύτερος κατηγορήθηκε μετά από τις υποδείξεις του πρώτου.

Για τον τρίτο Αλβανό βοσκό που κατηγορήθηκε και παραδόθηκε χθες στις Αρχές της Αλβανίας, η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκεστο συμπέρασμα της εμπλοκής του από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, όπου προέκυψε μία εξαιρετικά ύποπτη τηλεφωνική συνομιλία με το θύμα πριν το έγκλημα και μία κλοπή κυνηγετικού όπλου από αγροικία σε χωριό της περιοχής 10 ημέρες πριν το φονικό, για την οποία κατηγορήθηκε αυτός.

Υπενθυμίζεται, πως το θύμα στις 9 Μαΐου έπεσε νεκρός, αφού πρώτα πυροβολήθηκε στον λαιμό με κυνηγετικό όπλο και μετά οι δράστες του έκοψαν το κεφάλι, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ και ο ξάδερφός του το μετέφερε προς απόδειξη της εκτέλεσης στην Αλβανική Μαφία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Αλβανικά ΜΜΕ, ο 27χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος από τον εισαγγελέα των Τιράνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν προέκυψε τίποτα για τον δεύτερο προσαχθέντα από την υπόθεση του αποκεφαλισμένου βοσκού

Ομολόγησε ο βασικός ύποπτος ότι ήταν παρών στον αποκεφαλισμό του βοσκού

SHARE:

24Media Network