Ο ρόλος του Ριχάρδου στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή
Ο γνωστός ενεχυροδανειστής κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή EUROKINISSI

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις, ο «δημοσιογράφοι» και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση, όπως αναφέρονται άλλων στο διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Αρχηγικό ρόλο δίνουν οι αστυνομικές αρχές στο Ριχάρδο, υποστηρίζοντας με τα «βρώμικα χρήματα» προωθούσε τη νόμιμη επιχείρηση, πάντα με τελικό στόχο την εξάπλωση της οργάνωσης. Μάλιστα, στο διαβιβαστικό ζητείται να ερευνηθούν περαιτέρω οι συναλλαγές που είχε ο κατηγορούμενο με γνωστό παρουσιαστή, ο οποίος σήμερα έχει μείνει χωρίς τηλεοπτική στέγη.

Κατά τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει τριπλό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, είχε αυτόν της συγκάλυψης της δράσης των επιχειρησιακών μελών της οργάνωσης μέσω της επιχείρησης «Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος», αυτόν της τροφοδότησης με χρυσό από το δίκτυο καταστημάτων και αυτόν της νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων. «Βασικό του εργαλείο στην επίτευξη των ρόλων του ήταν η ομαλή λειτουργία, επέκταση και εν τέλει η εγκαθίδρυση στη συνειδητή των πολιτών της εταιρίας ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο μεσω της οποίας αποκτούσε νομιμοφάνεια η εγκληματική οργάνωση και κατά συνέπεια επεκτεινόταν ασφαλώς η δράση της» επισημαίνεται στο διαβιβαστικό.

Σε άλλο σημείο, καταγράφεται πως η εταιρία «Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος» δαπανούσε υπέρογκα ποσά προερχόμενα από την οργάνωση για προωθητικές ενέργειες που ήταν κυρίως διαφημίσεις σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς με κεντρικό πρόσωπο τον συνδιευθύνων Ριχάρδο Μυλωνά». Αναλυτικότερα, λέει για τον κατηγορούμενο πως «ως άριστος γνωστής του marketing και με χρηματοδότηση από τα ταμεία της εγκληματικής οργάνωσης προέβαινε συνεχώς σε προωθητικές ενέργειες με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελληνιας εμβέλεια».

Μάλιστα, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος απαιτούσε από συγκεκριμένους παρουσιαστές επιπλέον χρόνο στις εκπομπές τους πληρώνοντας επιπλέον χρήματα, υπόθεση που προτείνεται να ερευνηθεί περαιτέρω από τις οικονομικές υπηρεσίες. «Κατεγράφησαν συνομιλίες ενός εκ των αρχηγών της οργάνωσης με το δημοσιογράφο (σ.σ. Αναφέρεται το όνομα του) σχετικά με οικονομικής φύσεως συμφωνία, για διαφήμιση του πρώτου από εκπομπή του δεύτερου σε τηλεοπτικό σταθμό εργασίας του, οποί υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για καταβολή «μαύρου» χρήματος από τον πρώτο στο δεύτερο, χωρίς να εξακριβωθεί αν πραγματοποιήθηκε η πράξη» επισημαίνεται στο έγγραφο.

Από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου έχει καταγραφεί ο Ριχάρδος να συνομιλεί με συγκατηγορούμενούς του. Ανάμεσα στους διαλόγους εκείνος για την ανακαίνιση του σκάφους του, που κατά την αστυνομία, ήταν προσπάθεια να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα:

Μ.Ρ: Τώρα τελείωσα δεν έχει τίποτα άλλο και πάλι τζάμπα μου ρθε 360 χιλιάρικα πήγε περίπου με τις ανακαινίσεις. Μαζί με τις ανακαινίσεις σου λέω. Δεν είναι λεφτά αυτά δεν είναι λεφτά για αυτό το σκάφος.

Μ.Κ: Μα να σου πω κάτι και να θες να το πουλήσεις να πάρεις κάτι καλύτερο θα πάρεις το διπλάσιο

Μ. Ρ: Όχι αλλά δεν βρίσκεις τέτοιο πράγμα με 7 κατοστάρικα δεν βρίσκεις, μαζί είδαμε 10 σκάφη

Μ.Κ: μαζί είδανε δεν θυμάσαι κάτι σούργελα και μας λεγαμε 500 ευρώ, εεε 500 χιλιάρικα και 600 χιλιάρικα και ήταν σούργελα που θέλαν άλλα 200...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η συνθηματική γλώσσα του Ριχάρδου - "Φέρε το χαρτί και τα κορίτσια"

Ο Ριχάρδος πριν γίνει ο βασιλιάς του χρυσού. Η άγνωστη ζωή του

Κύκλωμα χρυσού-Ριχάρδος: "Καθάριζαν" μισό εκατομμύριο τη μέρα - Η "ζάχαρη", τα "κορίτσια" και οι κωδικοί

SHARE:

24Media Network