Ο Ξηρός αρνείται το βραχιολάκι λόγω θρησκείας και των Προφητειών της Αποκάλυψης

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ  ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΙΣΜΑ

Tην άρνησή του να φορέσει το βραχιολάκι εξέφρασε ο καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράση της 17Ν Σάββας Ξηρός. Για ποιους λόγους δεν θέλει να το φορέσει (Vid)

Αρνείται να φορέσει βραχιολάκι ο ο καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράση της 17Ν Σάββας Ξηρός και αυτό λόγω θρησκείας και των... Προφητειών της Αποκάλυψης.

Τάδε έφη ο Ξηρός μιλώντας  στο κανάλι E TV. "Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται ακριβώς στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί με διάφορους τρόπους σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες", είπε και προσέθεσε πως "αυτός ο τρόπος επιτήρησης προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν σε αεροδρόμια, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία στα αεροδρόμια, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα".

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στους ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν δέχεται το βραχιολάκι o Σάββας Ξηρός είπε ότι δεν θα μπορεί να κάνει καμία εξέταση, ούτε καρδιογράφημα, ούτε μαγνητική, ούτε αξονικές.

"Προτίθεμαι να μην το δεχτώ, χωρίς να θέλω να πω τίποτα για τον καινούργιο νόμο. Ο καινούργιος νόμος πέρασε με δυσκολία και η κυβέρνηση φάνηκε να δείχνει αποφασιστικότητα και αντοχή", είπε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αποφυλάκιση Σάββας Ξηρός, Σάββας Ξηρός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσίπρας ρίχνει 'λάδι στη φωτιά' των ΗΠΑ. Νέα παρέμβαση για την αποφυλάκιση Ξηρού

SHARE: