Πάτρα: Μείζονος σημασίας η ανάλυση και των τριχών της Τζωρτζίνας – Κοινό εύρημα και στη Μαλένα

Πάτρα: Μείζονος σημασίας η ανάλυση και των τριχών της Τζωρτζίνας – Κοινό εύρημα και στη Μαλένα
Το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα - Η Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI

Στην αρμόδια Ανακρίτρια παραδόθηκε σήμερα το αναλυτικό πόρισμα των αιτιών θανάτου της Τζωρτζίνας από τον ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπουζιάνη-Συνεχίζεται η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα

Στην αρμόδια Ανακρίτρια που πραγματοποιεί την κύρια ανάκριση για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, παραδόθηκε σήμερα από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη το αναλυτικό του πόρισμα για τα αίτια θανάτου του άτυχου κοριτσιού, μετά και την πλήρη ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων. Αρχικά, ο ιατροδικαστής είχε καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών για την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας και πλέον αναμένεται να κληθεί από την Ανακρίτρια για να καταθέσει λεπτομέρειες και να εξηγήσει τα ευρήματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιατροδικαστικά ευρήματα στην Τζωρτζίνα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ίσως ανοίξουν τον δρόμο για να ριχθεί άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

Υπάρχει ένα κοινό εύρημα, το οποίο είναι η «κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Στις δύο αδελφές, εντοπίζονται δηλαδή κοινές αλλοιώσεις στο ήπαρ τους, που στην περίπτωση της Τζωρτζίνας είναι στην «ζώνη ένα» όπως λένε στην «γλώσσα» τους οι ιατροδικαστές. Είναι δηλαδή σε μικρό βαθμό, αφού ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και δεν πρόλαβε να αλλοιωθεί όλο το ήπαρ. Στην Μαλένα ήταν και στις «τρεις ζώνες» δηλαδή καθολική αλλοίωση που ίσως οφείλεται σε παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης ή άλλων ουσιών σε μικρότερες όμως δόσεις.

Από την «θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία» που είναι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, προκλήθηκε υποξία, έλλειψη οξυγόνου δηλαδή στα εγκεφαλικά της κύτταρα που οδήγησε σε μία μικρή πνευμονορραγία και στην κατάρρευση του οργανισμού της. Το αναλυτικό πόρισμα του ιατροδικαστή παραδόθηκε χωρίς σχόλια επί των τοξικολογικών και ιστολογικών αναλύσεων και αναμένεται να δώσει διευκρινήσεις γι’ αυτά στην αρμόδια Ανακρίτρια μόλις κληθεί για κατάθεση.

Πρόσθετα, αναμένεται να εξηγήσει και πόσο σημαντικό είναι, να δοθεί εντολή για να αναλυθούν τρίχες του παιδιού ώστε να ριχθεί άπλετο φως και στις προηγούμενες ενδεχομένως απόπειρες που υπήρξαν σε βάρος του.

Τα δείγματα και τα όργανα της Μαλένας και της Ίριδας, που είχαν συντηρηθεί, έχουν παραδοθεί στα πανεπιστημιακά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, για τις τοξικολογικές και για τις ιστολογικές εξετάσεις αντίστοιχα. Στις τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στην Μαλένα ίσως να βρίσκεται και η απάντηση στον γρίφο των μεγάλων ηπατικών αλλοιώσεων που είχε και ίσως έχουν το ίδιο σημείο αναφοράς με την μεγάλη της αδελφή, Τζωρτζίνα. Αντίστοιχα διαφωτιστικό αναμένεται να είναι και το αποτέλεσμα των αναλύσεων αυτών για τα ακριβή αίτια θανάτου του 6μηνου βρέφους της οικογένειας, της άτυχης Ίριδας που πέθανε στην κούνια του.

Λόγω της κατάστασης συντήρησης των ιστών των οργάνων των δύο παιδιών στην φορμόλη και της μουμιοποίησής τους, οι αναλύσεις που θα γίνουν στα τοξικολογικά εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα καθυστερήσουν. Χρειάζεται ειδική επεξεργασία και έτσι θα παραταθεί αρκετά η λύση του γρίφου, ωστόσο θα υπάρξουν αποτελέσματα όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Ο νέος φασματογράφος που έχει πρόσφατα προμηθευτεί το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι τελευταίας τεχνολογίας και με εξαιρετικά ακριβή αποτελέσματα. Το επιστημονικό προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο και έχει δώσει απαντήσεις και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν που υπήρχαν τα ίδια προβλήματα και έτσι υπάρχει και η απαραίτητη πείρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα