Πάτρα: Παράτησαν δύο μικρά παιδιά και ένα βρέφος σε πεζοδρόμιο

Πάτρα: Παράτησαν δύο μικρά παιδιά και ένα βρέφος σε πεζοδρόμιο

Πρόκειται για τρία κοριτσάκια, εκ των οποίων, ένα βρέφος 7 μηνών, ένα 3χρονο και ένα 2χρονο κοριτσάκι

Δίωξη κατ' αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο άσκησε η Εισαγγελία Ανηλίκων Πατρών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Ασφάλειας Πατρών για τον εντοπισμό των γονέων ή συγγενών των δύο νηπίων και του ενός βρέφους, που παράτησαν το περασμένο Σάββατο στο πεζοδρόμιο, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, κοντά στο “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο.

Τα τρία αδερφάκια και συγκεκριμένα, κοριτσάκια, εντόπισε το μεσημέρι του Σαββάτου ένας περαστικός, ο οποίος και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων τα παιδάκι μεταφέρθηκαν προσωρινά στο “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο, όπου από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, κατέληξαν οι γιατροί πως και τα τρία παιδάκια χαίρουν άκρας υγείας και δεν υπάρχουν σημάδια πάνω τους που να φανερώνουν τυχόν κακοποίηση.

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τους γονείς των παιδιών ή συγγενείς τους, κατά πάσα πιθανότητα Ρομά, ενώ έρευνες με επίδειξη φωτογραφιών γίνεται και στους γύρω καταυλισμούς Ρομά.

Τα τρία κοριτσάκια θα φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο έως ότου αποφασισθεί σε ποιο ίδρυμα θα πάνε, στην περίπτωση που δεν εντοπιστούν οι γονείς τους.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδάκια τα παρακολουθούν και παιδοψυχολόγοι, αλλά αυτό που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την συλλογή πληροφοριών για την οικογένειά τους, πέρα από την ηλικία τους, είναι και η διάλεκτος Ρομά που χρησιμοποιούν.

SHARE:

24Media Network