Ήξεραν για το συμβόλαιο θανάτου;

Ήξεραν για το συμβόλαιο θανάτου;

Στοιχεία σοκ σε δημοσίευμα εφημερίδας. Η ΕΛΑΣ φέρεται να γνώριζε για το διπλό φονικό στην Καλαμάτα

Είχε η αστυνομία ρόλο θεατή στη διπλή δολοφονία που είχε σοκάρει το πανελλήνιο; Θύμα 35χρονος Αλβανός αλλά και το δίχρονο παιδάκι του, στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, η αστυνομία παρακολουθούσε για καιρό τους δράστες και τους εντολείς τους, αλλά δεν κινήθηκε για να το προλάβει.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να προκύπτει από το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχημάτισε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή, από τα επίσημα έγγραφα αποδεικνύεται ότι οι κινήσεις των δραστών βρίσκονταν υπό παρακολούθηση αρκετό καιρό πριν το διπλό έγκλημα .

Γεννάται λοιπόν ένα αφοπλιστικό, ταυτόχρονα και απλό ερώτημα.

Οι αστυνομικοί χειρίστηκαν έτσι το θέμα, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο ζωές; Η μία ειδικά ενός μικρού παιδιού;

Η απάντηση πως ίσως από τις υποκλαπείσες επικοινωνίες δεν αποδεικνυόταν η ταυτότητα των δραστών, δεν ευσταθεί. Τις γνώριζε η ΕΛΑΣ και μάλιστα με λεπτομέρειες.

Γνώριζε και το ποιος θα είναι το θύμα, τον Αλβανό εκτελεστή αλλά και τον ηθικό αυτουργό του διπλού εγκλήματος.

Μάλιστα, όπως γράφεται στο ρεπορτάζ, λίγα 24ωρα πριν το έγκλημα, οι κατηγορούμενοι μιλούν σχεδόν ανοιχτά από το τηλέφωνο για το σχέδιό τους να δολοφονήσουν τον Αλβανό, “Φίλιππο”, όπως τον ονομάζουν.

Ο τελευταίος φαίνεται να έχει αντιληφθεί τις προθέσεις τους και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως ένα είδος ασπίδας το μόλις δύο ετών παιδί του.

Και πάλι όμως η αστυνομία δεν αντιδρά. Η ιστορία όμως δε σταματά εδώ. Φαίνεται πως εξίσου γνωστές ήταν και οι κινήσεις του πληρωμένου δολοφόνου, ο οποίος μετέβη με ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα από την Αθήνα.

Επίσης, ο ίδιος άνθρωπος, φέρεται να είχε αποπειραθεί να σκοτώσει άλλον το Μάρτιο του 2009 στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε το απόγευμα τις 29ης Νοεμβρίου, όταν εντοπίστηκε ημιβυθισμένη σε αρδευτικό κανάλι η Mercedes του Mesaja (του θύματος), με το πτώμα του 35χρονου να βρίσκεται στη θέση του οδηγού.

Ο 2 ετών γιος του βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό.

Ένα μήνα μετά ακολούθησαν οι συλλήψεις των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Στις 22 Δεκεμβρίου, η συνεργασία της ασφάλειας Καλαμάτας με το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. 

Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άνθρωποι, όχι μόνο για τη διπλή δολοφονία, αλλά και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε καταστηματάρχες και διακινούσε ναρκωτικά στην Καλαμάτα.

Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας και αρχηγός της σπείρας φέρεται ένας 49χρονος Έλληνας.

Τι λένε τα στοιχεία

Σύμφωνα πάντα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, η οποία επικαλείται επίσημα έγγραφα, προκύπτει πως η ΕΛΑΣ ξεκίνησε την έρευνα για την εξάρθρωση της συμμορίας αρκετό καιρό πριν τη διπλή δολοφονία.

Στη δικογραφία μάλιστα φαίνεται να περιλαμβάνονται δύο email προς το γραφείο Τύπου της ΕΛΑΣ, το πρώτο με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο 15 Νοεμβρίου.

Το δεύτερο από τα μηνύματα ανέφερε, όπως γράφεται στο ρεπορτάζ:

“Ετοιμάζουν να σκοτώσουν κάποιον. Η γνωστή συμμορία της Καλαμάτας. Έχουν δώσει το συμβόλαιο σε κάποιον. Πρέπει να κινηθείτε τώρα. Ο Π. (αναφέρεται το όνομα ενός εκ των κατηγορουμένων) είναι ο εντολέας”.

Στις 16 Νοεμβρίου, 13 ημέρες πριν από το διπλό φονικό εκδόθηκε η διάταξη του εισαγγελέα Καλαμάτας για την άρση του απορρήτου στα τηλέφωνα του 49χρονου και των συνεργών του.

Στις 25 Νοεμβρίου, ο 49χρονος σε συνομιλία με τον αδελφό του, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, φέρεται να αποφασίζει τη δολοφονία του 35χρονου “Φίλιππα”, ο οποίος σύμφωνα με μια εκδοχή είναι και αυτός μέλος της ίδιας σπείρας.

Το μεσημέρι της 26ης 11ου, ο 49χρονος τηλεφωνεί στον “Νίκο”, είναι 30χρονος ΑΛβανός,  και ακούγεται να του λέει:

“Βρες δύο πιστόλια με σιγαστήρες, έρχομαι να σε πάρω, θα τους γ… όλους”.

Στις 27 Νοεμβρίου, ο ίδιος άνθρωπος συνομιλεί με τον επίσης κατηγορούμενο 22χρονο, στον οποίο εξηγεί ότι την επόμενη ημέρα θα καλέσουν το “Φίλιππα” στο σπίτι του για να τον “τελειώσουν”.

Το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου, ο “Νίκος” φτάνει με ΚΤΕΛ στο νοσοκομείο Καλαμάτας απ’ όπου τον παραλαμβάνει μέλος της σπείρας και τον οδηγεί στο σπίτι του εντολέα του.

Επίσης, υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι των μελών της σπείρας που προσπαθούν να παρασύρουν το “Φίλιππα” στο σπίτι του 49χρονου.

Τί γίνεται όμως μόλις ο ηθικός αυτουργός μαθαίνει πως ο 35χρονος θα έχει και το γιο του μαζί; 

Η εντολή του είναι σαφής:

“Δεν μας ενδιαφέρει για το μικρό, κατάλαβες;”.

Αφού έγινε η δολοφονία, ο 49χρονος τηλεφωνεί για να μάθει αν “ψόφησε το προβατάκι” και τους συμβουλεύει να εξαφανίσουν την “γκλίτσα”, δηλαδή την καραμπίνα.

Η άποψη της Αστυνομίας

Κάτι ανάμεσα σε ειρωνεία και σε εκνευρισμό θύμιζαν οι απαντήσεις που πήραμε, κατά την επικοινωνία μας με ανώτερους αστυνομικούς στην Αθήνα.

“Μα είναι δυνατόν;”, μας έλεγε υψηλά ιστάμενα αξιωματικός.

“Θα μιλάγαμε όχι για την επιτυχία της δεκαετίας αλλά και της επόμενης. Να έχει μάθει η ΕΛΑΣ και να προλάβει διπλή δολοφονία; Τρελοί είμαστε να το ξέρουμε και να μην το κάνουμε”;

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

“Όχι, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να ξέρει η αστυνομία για μία δολοφονία και να μην κάνει τα πάντα για να την προλάβει”.

Άλλος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ήταν πιο απόλυτος.

“Εμείς δεν ξέραμε για τη δολοφονία. Μάθαμε για το “Φίλιππα” αφού είχε γίνει η δολοφονία. Για μπράβους, προστασία και εμπόριο ναρκωτικών ψάχναμε, μας προέκυψε το όνομα του θύματος και μάλιστα αρχικά ως δυστύχημα. Το ψάξαμε και καταλήξαμε”.

Επομένως, η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται πως πληροφορήθηκε για το φόνο και την εντολή μετά την τέλεσή του, καθώς και ότι ουσιαστικά έμαθε για αυτόν λόγω του ονόματος του “Φίλιππα”, το οποίο ακουγόταν σε τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά ήταν συνάμα και του θύματος.

Στο ερώτημα μας, γιατί τότε η ΕΛΑΣ δεν προχωρά στο αυτονόητο, στη διάψευση δηλαδή του δημοσιεύματος, η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής:

“Τα στοιχεία αυτά εμπεριέχονται στη δικογραφία στην Καλαμάτα. Το θέμα το χειρίζεται η Εισαγγελία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα