Πληρώνουμε στη φυλακή, τη συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας

Πληρώνουμε στη φυλακή, τη συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας

Μέρος του μισθού τους λαμβάνουν στη φυλακή, τρεις επίορκοι υπάλληλοι, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΙΚΑ Καλλιθέας. Ζούσαν σε βίλες και υποστηρίζουν ότι προκάλεσαν ζημιά "μερικών χιλιάδων ευρώ"

Άλλο ένα δείγμα της κακής λειτουργίας του κράτους, αποκαλύπτεται, καθώς τα μέλη της συμμορίας που έκανα τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, λαμβάνουν μέρος του μισθού τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους.

ADVERTISING

Τυπικά, παίρνουν αυτά τα χρήματα νόμιμα, καθώς έχουν τεθεί σε "δυνητική αργία", ωστόσο αυτό οφείλεται στο ότι οι διαδικασίες για την οριστική τους παύση έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση τους, που προκάλεσε ζημιά εκατομμυρίων στο δημόσιο, είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2012!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων στον ανακριτή, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν ζημίωσαν το ΙΚΑ με περισσότερες από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, προσκρούει στις αποκαλύψεις για την υπερπολυτελή διαβίωση των πέντε από τους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι ζούσαν σε επαύλεις που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τους μισθούς τους.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοί τους είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων.

Οι υπάλληλοι έδιναν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους παίρνοντας παράλληλα μίζα της τάξης του 80%.

Η έρευνα έγινε σε υπαλλήλους των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών οι οποίοι σε συνεννόηση με ιδιώτες ζητούσαν από το ΙΚΑ χιλιάδες για νοσηλείες που δεν έγιναν ποτέ. Παράλληλα υπήρξαν και χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα από τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε αποθήκη 960.000 ευρώ, μέσα σε κουτιά από πάμπερς, ενώ κατασχέθηκαν και πολυτελή αυτοκίνητα.

"Είχαν γίνει όργια στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ήταν διάτρητο. Για τον λόγο αυτόν χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας", δήλωσε στο "Εθνος" στέλεχος του ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων σε περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κέρδη "μαμούθ" από τη μεγάλη κομπίνα του ΙΚΑ

SHARE:

24Media Network