Πόλεμος της Μαφίας: Άνθρωπος του Σκαφτούρου ο “Ράμπο” που έπεσε νεκρός – Σκότωσαν και τον κουνιάδο του

Πόλεμος της Μαφίας: Άνθρωπος του Σκαφτούρου ο “Ράμπο” που έπεσε νεκρός – Σκότωσαν και τον κουνιάδο του
Αστυνομία - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Γνωστό στις αρχές το ένα από τα δύο θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Κορυδαλλό, καθώς είχε εμπλακεί και στην δολοφονία του οπαδού του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία το 2007. Πώς ενήργησαν οι δράστες.

Γνωστός και ως «Ράμπο» ήταν ο 38χρονος που έπεσε νεκρός στον Κορυδαλλό μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από την πολυκατοικία που έμενε, επί της οδού Σοφίας Βέμπο, όταν άγνωστοι δράστες τον «γάζωσαν», όπως και τον 31χρονο κουνιάδο του που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Ο δεύτερος έμενε και εκείνος στην ίδια πολυκατοικία και σύρθηκε αιμόφυρτος μέχρι το υπόγειο όπου κατέληξε και τον βρήκαν οι αστυνομικοί ακολουθώντας τις κηλίδες του αίματος που άφησε πίσω του.

Ο «Ράμπο» όπως ήταν γνωστός από τα χρόνια που εμπλεκόταν σε περιστατικά οπαδικής βίας ως φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, είχε καταδικαστεί ερήμην για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, που έγινε το 2007, στην Παιανία.

Το παλμαρέ του ήταν εξαιρετικά πλούσιο στον κόσμο της νύχτας, αφού είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες, κλοπές, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και την συνέργεια σε ανθρωποκτονία του Φιλόπουλου. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διερεύνησης συμβολαίων θανάτου της μαφίας και σε λαθρεμπόριο καυσίμων και φερόταν να ήταν μέλος της συμμορίας ενός εκ των ηγετών της «Greek Mafia», του «Θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου δηλαδή, που δολοφονήθηκε πέρυσι στα Δερβενοχώρια. Το δεύτερο θύμα της εκτέλεσης στον Κορυδαλλό είχε απασχολήσει για παράνομη οπλοκατοχή, ήταν γνωστός ως “Νιόνιος” και ήταν επίσης μέλος της συμμορίας του “Θείου Τζο”.

Μοιραία λοιπόν τα βλέμματα των Αρχών συγκεντρώνονται προς την κατεύθυνση των αντιπάλων πλευρών στον κόσμο της νύχτας.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Οι άγνωστοι δράστες πλησίασαν με ένα μαύρο τζιπ το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο άντρες μόλις έφτασαν έξω από το σπίτι τους και τότε κατέβηκαν κάτω τουλάχιστον δύο άντρες με καλάσνικοφ, κυριολεκτικά αδειάζοντάς τα. Πρώτα πυροβόλησαν τον “Νιόνιο” που είχε κατέβει να ανοίξει την γκαραζόπορτα και στη συνέχεια εκτέλεσαν τον “Ράμπο” . Από το σημείο οι αστυνομικοί συνέλλεξαν πάνω από 40 κάλυκες. Τα θύματα δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν και δεν βρέθηκαν όπλα πάνω τους.

Στη γειτονιά επικράτησε πανικός και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία έφτασε σύντομα στο σημείο και απέκλεισε τον χώρο. Για τα θύματα ήταν ήδη αργά αφού και ο κουνιάδος του 38χρονου ξεψύχησε στο υπόγειο.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις της Αστυνομίας, βρέθηκε όχι σε εμφανή χώρο αλλά σε οικόπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Σκαραμαγκά παρατημένο το όχημα των δραστών όπως όλα δείχνουν, στο οποίο είχαν βάλει φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και προφανώς διέφυγαν από εκεί με άλλα οχήματα και την συνδρομή ενδεχομένως συνεργών τους από κάποια ομάδα υποστήριξης που σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα φροντίζουν να έχουν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που πραγματοποιούν την έρευνα για την υπόθεση, συλλέγουν καταθέσεις και αναλύουν βιντεοληπτικά υλικά που έχουν πάρει από σπίτια της γειτονιάς και φαίνεται πως σε κάποια από αυτά έχουν καταγραφεί αρκετά στοιχεία που μπορεί να τους φανούν χρήσιμα στην έρευνά τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα