Γιάννης Σκαφτούρος: Οι εκτελεστές γνώριζαν πως έλειπε η φρουρά του την στιγμή που επιτέθηκαν

Γιάννης Σκαφτούρος: Οι εκτελεστές γνώριζαν πως έλειπε η φρουρά του την στιγμή που επιτέθηκαν
Caption / mega

Οι δράστες που εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου κατά του Γιάννη Σκαφτούρου έφτασαν στο σημείο με δύο μοτοσικλέτες. Φαίνεται είχαν καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του "Θείου Τζο" και είχαν παρακολουθήσει προσεκτικά τον χώρο της επίθεσης.

Καλά μελετημένο αποδεικνύεται πως ήταν το σχέδιο δολοφονίας του ηγετικού στελέχους της παλιάς τριανδρίας της “Greek Mafia”, του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού και με το ψευδώνυμο “Θείος Τζο”.

H μαφιόζικη εκτέλεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στα Δερβενοχώρια, από άγνωστους δράστες, πιθανόν αλλοδαπούς, σε βάρος του ισχυρού άντρα της εγχώριας μαφίας.

Οι δράστες φαίνεται είχαν καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του και είχαν παρακολουθήσει προσεκτικά τον χώρο της επίθεσης, ενώ πιθανόν γνώριζαν ότι εκείνη την ημέρα και ώρα θα έλειπε η ένοπλη φρουρά του “Θείου Τζο” από το πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας και πως είχαν εντολή να μεταβούν εκεί αργότερα το απόγευμα.

Οι δράστες ήταν πιθανόν τρεις, μετέβησαν στο σημείο με δύο μοτοσικλέτες και προσέγγισαν τον μαντρότοιχο της οικίας περπατώντας μέσα από ένα χωράφι, ενώ από την επίθεσή τους τραυματίστηκαν και δύο ακόμη άτομα στην αυλή του πατρικού σπιτιού του θύματος στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Το πρωτοφανές σε αυτή την περίπτωση για εγκληματικές ενέργειες ανάλογου ύφους ήταν ότι δεν δίστασαν να επιτεθούν ενώ υπήρχαν και άλλα άτομα στον χώρο που συνήθως τα καρτέρια θανάτου στήνονται όταν οι στόχοι μένουν μόνοι τους, όμως καθώς φαίνεται ο Σκαφτούρος γνώριζε εδώ και τέσσερα χρόνια ότι κάποια στιγμή θα γινόταν στόχος, είχε φροντίσει να έχει φρουρά συνεχώς μαζί του εκτός από εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή.

Τραυματίες από τον καταιγισμό των πυρών είναι η κόρη του θύματος ηλικίας 22 ετών και ο συμπέθερός του, 45 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στα νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής, “Θριάσιο” και “Αττικό” με την κόρη του θύματος να έχει υποστεί ελαφρύτερο τραυματισμό στα πόδια και τον συμπέθερό του να έχει τραυματιστεί βαριά.

Την στιγμή της επίθεσης, στην αυλή μαζί με τον 55χρονο βρίσκονταν περίπου 10 άτομα, συγγενικά πρόσωπα του θύματος, καθώς είχαν γιορτή. Ο “Θείος Τζο” όταν αντιλήφθηκε τους δράστες, τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε και εκείνος, όμως δέχτηκε καταιγισμό πυρών από αυτόματα όπλα καλάσνικοφ που είχαν οι δράστες και αρκετές από τις σφαίρες βρήκαν το σώμα του σωριάζοντάς τον νεκρό.

Ο σκληρός πόλεμος στην μαφία για το ποια εγκληματική οργάνωση θα επικρατήσει της άλλης, κρατά περίπου δύο δεκαετίες και ειδικά τα τελευταία χρόνια τα μέλη σχεδόν όλης της παλιάς ηγετικής “φρουράς” έχουν καταλήξει νεκροί με την δολοφονία Σκαφτούρου να αποτελεί ακόμη ένα κεφάλαιο τέλους στην παλιά τριανδρία των Βασίλη Στεφανάκου, Γιάννη Σκαφτούρου και Παναγιώτη Βλαστού.

Ο «Θείος Τζο» πριν τέσσερα χρόνια είχε πέσει και θύμα απόπειρας δολοφονίας από επίθεση με μαχαίρια που δέχτηκε στην φυλακή από Αλβανούς συγκρατούμενούς του τότε.

Το όνομά του είχε φιγουράρει σε όλες τις μεγάλες δικογραφίας της εγχώριας μαφίας ενώ είχε κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην περίφημη υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Κατά την διαφυγή τους οι δράστες χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την μία μοτοσικλέτα στην ευρύτερη περιοχή πιθανόν από βλάβη και υπό την απειλή όπλων πήραν το αγροτικό ενός διερχόμενου οδηγού, το οποίο στη συνέχεια, ενδεχομένως από υπερβολική ταχύτητα τους έφυγε από τον δρόμο και το εγκατέλειψαν και αυτό.

Ενδεχομένως να διέφυγαν πεζή μέσα από το δάσος στην Πάρνηθα και συνεργοί τους να τους παρέλαβαν από κάποιο άλλο σημείο, καθώς αμέσως δόθηκε εντολή να σηκωθεί και ελικόπτερο της Αστυνομίας, που παρά τις συνεχείς πτήσεις πάνω από την περιοχή, δεν κατάφερε να τους εντοπίσει.

Ο χώρος αποκλείστηκε από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και στο σημείο μετέβηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Θηβών που έχει αναλάβει την έρευνα και την προανάκριση για τη δολοφονική επίθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα