Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Παπαχρήστος-Τι είπε για τη διαδρομή της μίζας

Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Παπαχρήστος-Τι είπε για τη διαδρομή της μίζας

Στη φυλακή ο Δ. Παπαχρήστος, ο οποίος απολογήθηκε την Παρασκευή στον ανακριτή. Είχε κατονομαστεί από τον Κάντα, ως ο άνθρωπος που του έδωσε 750.00€ μίζα για εξοπλισμούς

Μετά από πολύωρη απολογία στον ανακριτή, Σπύρο Γεργουλέα, ο 78χρονος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann Δημήτρης Παπαχρήστος μετά την απολογία του, για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που είχε κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ως διακινητή μίζας.

Ο κατηγορούμενος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας Wegmann, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 950.000 ευρώ ως δώρο για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και της εταιρίας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση Π. Ευσταθίου, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000€.

Τι είπε στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί στους λογαριασμούς του Δ. Παπαχρήστου, εισροές και εκροές συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Απολογούμενος ο 78χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαχρήστος δέχθηκε πολλές και πιεστικές ερωτήσεις από τον ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που είχε λάβει από την εταιρεία WEGMANN, που εκπροσωπούσε, τα υπόλοιπα χρήματα αν δεν αφορούσαν «μίζες». Ωστόσο, ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά ήταν για τα έξοδά του.

Ο 78χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Αντώνης Κάντας εισέπραξε 950.000 ευρώ και όχι 750.000, όπως ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κατά τον κ. Παπαχρήστο, τις 300.000 ευρώ από αυτά, ο συγκατηγορούμενός του, Αντώνης Κάντας, τις «πήρε σε μετρητά».

Ανέφερε, επίσης, ότι από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ επεστράφη πίσω στον αντιπρόεδρο της WEGMANN ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε κατά την ανάκριση σε νέα πρόσωπα που δωροδοκηθήκαν, πλην δύο απόστρατων αξιωματικών για τους οποίους είπε ότι έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα
SHARE:

24Media Network