Προσοχή: E-mail του "ΥΠΟΙΚ" για επιστροφή φόρου με στόχο την απόσπαση χρημάτων

Προσοχή: E-mail του "ΥΠΟΙΚ" για επιστροφή φόρου με στόχο την απόσπαση χρημάτων

Απατεώνες εμφανίζονται μέσω e-mail ως το υπουργείο Οικονομικών και με πρόφαση επιστροφή φόρου, ζητούν προσωπικά στοιχεία για να "βάλουν χέρι" στα χρήματα. Τι συστήνει η ΕΛΑΣ

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, καθώς τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί έξαρση της αποστολής απατηλών e-mail σε μεγάλο αριθμό πολιτών, με στόχο την απόσπαση προσωπικών δεδομένων και χρημάτων.

Τα εν λόγω e-mail υποτίθεται ότι έχουν σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και είναι αληθοφανή, καθώς φέρουν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με αυτά ενημερώνουν υποτίθεται τον παραλήπτη ότι έχει επιστροφή φόρου εισοδήματος και του ζητούν να καταχωρήσει σε ειδική φόρμα διάφορες προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμός πιστωτικής κάρτας κ.α.).

Η ΕΛΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια e-mail να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας οργανισμός ή φορέας δεν ζητάει αριθμούς πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών μέσω e-mail.

SHARE:

24Media Network