Προσποιούνταν τους ενοικιαστές και άδειαζαν τα σπίτια ηλικιωμένων

ΝΑΥΠΛΙΟ-17/8/2014-Στον Εισαγγελέα Ναυπλίου οι συλληφθέντες για το φόνο του 39χρονου στο Άστρος.
Οι συλληφθέντες που είναι,ο πατέρας του θύματος 75 ετών ,η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος) οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Σε βάρος του δράστη πατέρα ο οποίος συνελήφθη και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του,σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.Οι υπόλοιποι τέσσερεις  συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και κατηγορούνται ως συνεργοί.
(eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΝΑΥΠΛΙΟ-17/8/2014-Στον Εισαγγελέα Ναυπλίου οι συλληφθέντες για το φόνο του 39χρονου στο Άστρος. Οι συλληφθέντες που είναι,ο πατέρας του θύματος 75 ετών ,η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος) οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Σε βάρος του δράστη πατέρα ο οποίος συνελήφθη και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του,σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.Οι υπόλοιποι τέσσερεις συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και κατηγορούνται ως συνεργοί. (eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Μία νεαρή tattoo artist με τον Ρομά σύντροφό της προσποιούνταν τους υποψήφιους ενοικιαστές και οι Ρομά συνεργοί τους άδειαζαν τα σπίτια των ηλικιωμένων σπιτονοικοκύρηδων

Διακριβώθηκε, στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν σε εθνικό επίπεδο και διέπρατταν κλοπές με το πρόσχημα της ενοικιάσεως διαμερίσματος, πάντα και στις 27 περιπτώσεις σε βάρος ηλικιωμένων σπιτονοικοκύρηδων.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα και σε περιοχές της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, δύο Ρομά, ηλικίας 37 και 33 ετών και μια 22χρονη tattoo artist που ήταν η σύντροφος του 33χρονου.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δύο 36χρονων ανδρών Ρομά, δύο γυναικών Ρομά, ηλικίας 33 και 22 ετών και μιας 29χρονης Βουλγάρας-Ρομά.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αλλά και της κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 33χρονος με την 22χρονη σύντροφο του ήταν τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καλούσαν μέσω αγγελιών από τα κινητά τους τηλέφωνα, ιδιοκτήτες ακινήτων, αναζητώντας κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες για την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση, αν για παράδειγμα στην πολυκατοικία που νοικιάζουν διαμέρισμα μένουν και εκείνοι σε άλλο διαμέρισμα, αν ζουν μόνοι τους δήθεν γιατί θέλουν ησυχία κλπ.

Στη συνέχεια συγκροτούσαν ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάλογα με το μέρος της Ελλάδας που χτυπούσαν και μετέβαιναν στα ακίνητα, όπου τα αρχηγικά μέλη απασχολούσαν τους ιδιοκτήτες, στο υπό ενοικίαση διαμέρισμα, ενώ την ίδια στιγμή οι συνεργοί τους έμπαινα στα διαμερίσματα των ηλικιωμένων και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις τα άδειασαν και τελείως.

Από την προανάκριση που διενέργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από πέρυσι τον Ιούλιο μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, 27 κλοπές κατά τις οποίες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 106.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι κλοπές είχαν διαπραχθεί σε περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορίνθου, Αργολίδος, Αττικής, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κατερίνης, Ιωαννίνων και Ηρακλείου Κρήτης, ενώ οι συνεργοί του ζευγαριού ήταν πάντα Ρομά από τις περιοχές που χτυπούσαν και με τους οποίους είχε αναπτύξει δίκτυο ο 33χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα tattoo που διατηρεί η 22χρονη, στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 3.070 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και αυτά με τα οποία επικοινωνούσαν με τα θύματά τους, πλήθος καρτών (sim) τηλεφώνου και μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

SHARE:

24Media Network