Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και εισέβαλαν σε διαμερίσματα ηλικιωμένων

Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και εισέβαλαν σε διαμερίσματα ηλικιωμένων
Φωτό αρχείου: Καμπάνια της ΔΕΗ για την προώθηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού στο Μετρό Eurokinissi

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Παγκράτι, Κυψέλη, Πατήσια, Καλλιθέα)

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της Παρασκευής στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ένας 29χρονος Ρομά, μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους τεχνικούς συντήρησης ανελκυστήρων.

Σε βάρος του 29χρονου, καθώς και των συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής και της ληστείας.

Ειδικότερα, οι δράστες εισέρχονταν στις οικίες των ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους τεχνικούς συντήρησης ανελκυστήρων και ακολούθως, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με άσκηση σωματικής βίας, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Παγκράτι, Κυψέλη, Πατήσια, Καλλιθέα). Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα