Όχι του Ειδικού Δικαστηρίου στην πρόταση να κλητευθεί ο Βενιζέλος

ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίασε το μεσημέρι η κυβερνητική επιτροπή υπό τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίασε το μεσημέρι η κυβερνητική επιτροπή υπό τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η εισαγγελέας πρότεινε να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα η γραμματέας του διευκρίνισε ότι η ίδια ήταν που άνοιξε αρχεία της λίστας Λαγκάρντ

Nα κληθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως μάρτυρας, πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου. Ωστόσο η έδρα απέρριψε το αίτημα.

"Το δικαστήριο κρίνει οτι δεν συντρέχει περίπτωση κλήτευσης των προτεινόμενων μαρτύρων και λήψης των λοιπών στοιχείων", είπε ο πρόεδρος Νικ. Πάσσος, χωρίς όμως να αποκλείσει τη δυνατότητα ανάκλησης της εν λόγω απόφασης κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Νωρίτερα, την Πλήρη ευθύνη για το άνοιγμα της λίστας Λαγκάρντ από τον υπολογιστή του γραφείου της ανέλαβε η γραμματέας του Ευαγγ. Βενιζέλου από το 2005 έως σήμερα Σοφία Μπέλμπα.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι άνοιξε δύο φορές το usb προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ήταν το σωστό.

Το 2012 όταν της το ζήτησε  ο Ευ. Βενιζέλος η ίδια έψαξε το σημείο που είχε κρύψει το στικ και το "βρήκα ανάμεσα σε άλλα νομίζω 3. Για να βεβαιωθώ ότι είναι αυτό το έβαλα στον υπολογιστή μου και άνοιξα μηχανικά ένα αρχείο". Εξήγησε πως την επόμενη ημέρα "του το έδωσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το έβαλε σε φάκελο και το έστειλε στον πρωθυπουργό".

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο Ευ. Βενιζέλος "προσωπικά στην κατοχή του δεν το κράτησε καθόλου", επιβεβαιώνοντας ότι η ίδια είναι ο χρήστης με τον κωδικό "Σοφία", που προέκυψε ότι είδε αρχεία της λίστας Λαγκάρντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Λίστα Λαγκάρντ
SHARE:

24Media Network