Προθεσμία να απολογηθεί στις 25 Ιουνίου έλαβε ο Μπαρμπαρούσης

Ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Κώστας Μπαρμπαρούσης φτάνει στο Εφετείο για να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Κώστας Μπαρμπαρούσης φτάνει στο Εφετείο για να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Για την ίδια μέρα έχει οριστεί και η απολογία της Ελένης Ζαρούλια

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 25 Ιουνίου έλαβε από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος είχε κληθεί σήμερα να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η προθεσμία δόθηκε καθώς η χθεσινή αίτηση εξαίρεσης των δύο εφετών- ειδικών ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα της υπόθεσης, που υπέβαλε ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, «παγώνει» όλη την ανακριτική διαδικασία των απολογιών μέχρι να κριθεί η προσφυγή τού προφυλακισμένου «αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης» από το Συμβούλιο Εφετών.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του φέρεται να είχε συμμετοχή σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες της οργάνωσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή τυπική διαδικασία για την αναβολή της απολογίας Μπαρμπαρούση, ο συνάδελφός του βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, που βρισκόταν στο Εφετείο, ανέφερε πως ο λαός με την ψήφο του ανέδειξε σε τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή ενώ ζήτησε να «σταματήσουν οι άδικες διώξεις από το παραδικαστικό κύκλωμα».

Υπενθυμίζεται ότι για τις 25 Ιουνίου έλαβε χθες προθεσμία και η βουλευτής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

SHARE:

24Media Network