Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται στον ανακριτή - Τι θα υποστηρίξει

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στον ανακριτή
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στον ανακριτή EUROKINISSI

Η ώρα της απολογίας για την Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Ποια θα είναι η υπερασπιστική της γραμμή σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής.

Στην ίδια γραμμή που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή, αναμένεται να κινηθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία πρόκειται να απολογηθεί για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη που από την περασμένη Τετάρτη κρατείται στη ΓΑΔΑ μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος της, θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, αυτή τη φορά για να καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη τους δικούς της υπερασπιστικούς ισχυρισμούς. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, παρά τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, έχει κρατήσει επισήμως σιγή ιχθύος.

ADVERTISING

Πάντως, φαίνεται να επιμένει στην αθωότητα της, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται με κανένα τρόπο για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Όπως άλλωστε έχει ήδη δηλώσει ο Όθωνας Παπαδόπουλος, που μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζάρδα, θα υπερασπιστούν σε αυτό το στάδιο τη 33χρονη κατηγορούμενη, θα προτάξουν το ζήτημα της ιατρικής αμέλειας, επιχειρώντας να καταδείξουν ότι οι θεράποντες ιατροί είναι εκείνοι που χορήγησαν την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα κατά τη διαδικασία διασωλήνωσής της.

"Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού" έχει υποστηρίξει.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σειρά ζητημάτων για τα οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει απαντήσει καθόλου, όπως όσα επικαλούνται οι γιατροί ως προς τη συμπεριφορά της και κυρίως έχει κάποια γνώση και για τις υπόλοιπα ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας και οι οποίες επίσης φέρονται να μην ήταν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγούσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων.

Αμέσως μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείρισή της ως προς το ζήτημα της προφυλάκιση της.

Ωστόσο, όποια και αν είναι η απόφαση, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Οι δικαστικές αρχές αναμένεται να ανοίξουν έναν νέο κύκλο ερευνών προκειμένου να «δέσουν» όσο το δυνατόν καλύτερα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσης τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρούλα Πισπιρίγκου, Πάτρα, Θάνατος Τριών Κοριτσιών
SHARE:

24Media Network