Σε απολογία οι συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ (EUROKINISSI//ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ (EUROKINISSI//ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Έλαβαν προθεσμία για τον Ιούνιο, συνεργάτες του φυγόδικου. "Δεν γνωρίζω αν θα εμφανιστεί" υποστήριξε ο δικηγόρος Σώρρα για τον εντολέα του

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι τρεις από τους συνεργάτες του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 21 Ιουνίου.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι πέρασαν να ανακριτικό κατώφλι και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν, καθώς επιθυμούν να ενημερωθούν για το σύνολο της ογκοδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και αριθμεί πάνω από 20.000 σελίδες. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο στενός συνεργάτης του Σώρρας και γενικός γραμματέας της "Ελλήνων Συνέλευσις" Βασίλης Θεοδωρόπουλος. Ο τελευταίος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δεν θέλησε να προβεί σε κανία ερώτηση, θέλοντας - όπως είπε- να ενημερωθεί σε πρώτη φάση για τα όσα του καταλογίζει η ελληνική Δικαιοσύνη.

ADVERTISING

Την ίδια ώρα, στο γραφείο του 1ου ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της δράσης της "Ελλήνων Συνέλευσις" βρέθηκε και πληρεξούσιος δικηγόρος του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για την υπόθεση αλλά έφυγε άπραγος. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, ο δικαστικός λειτουργός δεν του άφησε αυτό το περιθώριο επισημαίνοντας ότι αρχικά θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών και να εκτελεστεί το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια να λάβει γνώση. Παρά τα συνεχή δημοσιογραφικά ερωτήματα για το εάν και πότε θα εμφανιστεί ο Αρτέμης Σώρρας, η απάντησή του περιορίστηκε στο "δεν γνωρίζω".

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην "Ελλήνων Συνέλευσις" και στην κατηγορία ότι ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας και επτά συνεργατών του κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο φυγάς Σώρρας ειρωνεύεται τις αρχές σε τραγελαφικό βίντεο

Διώξεις και ένταλμα κατά Αρτέμη Σώρρα. Οι μετοχές του έχουν μόνο συλλεκτική αξία

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης αναστολής της ποινής του Σώρρα

SHARE:

24Media Network