Υπόθεση Siemens: Πιθανόν σε κρησφύγετο εντός της χώρας ο Όσβαλντ

Υπόθεση Siemens: Πιθανόν σε κρησφύγετο εντός της χώρας ο Όσβαλντ
Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ Eurokinissi

Σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου έχουν προχωρήσει οι αξιωματικοί του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τυχόν συνεργούς και τα ίχνη του Γαλλοελβετού τραπεζίτη, που εμπλέκεται στο «ξέπλυμα» από την υπόθεση της Siemens - Σφραγίστηκαν αμέσως αεροδρόμια, λιμάνια και σύνορα.

Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες των αξιωματικών του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής στο να εντοπίσουν όσο πιο σύντομα γίνεται τον δραπέτη Γαλλοελβετό τραπεζίτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Ο δραπέτης εμπλέκεται στο «ξέπλυμα» από την υπόθεση της Siemens και των εξοπλιστικών και αφού έσπασε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι διέφυγε την περασμένη Τρίτη από το σπίτι του στου Ζωγράφου, όπου του είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του στο δικαστήριο που γίνεται για τις υποθέσεις που εμπλέκεται.

Δυστυχώς, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν πήρε ποτέ το μάθημά της από την φυγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην φιλόξενη για τους φυγόποινους της Siemens, Γερμανία και επιμένει να ρίχνει στα «πούπουλα» τους εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα»…

Άμεσα με το που ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε με την σειρά της αστραπιαία τα αεροδρόμια, τους λιμένες και τα σύνορα τις χώρας και στην ουσία τα πάντα σφραγίστηκαν. Μέχρι τώρα δεν έχουν προκύψει τυχόν αποδείξεις ότι ο Όσβαλντ κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό και έτσι έχουν κάθε λόγο οι διωκτικές Αρχές να θεωρούν ότι κρύβεται κάπου στην χώρα μας και ότι αυτό το σχεδίαζε καιρό.

Με αυτό το σκεπτικό οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου και των λοιπών τηλεπικοινωνιών του, θεωρώντας βέβαιο ότι είχε συνεργούς, ώστε να μπορέσουν τυχόν να εντοπίσουν εκείνους και τα ίχνη του. Επί του παρόντος θεωρείται βάσιμο σενάριο λοιπόν ότι πιθανόν ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κρύβεται εντός της χώρας ακόμη, αναμένοντας να ατονήσουν οι έρευνες εντοπισμού σε βάρος του, ώστε με πλαστά στοιχεία να καταφέρει να διαφύγει εκτός χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όσβαλντ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι ελληνικές Αρχές για την εμπλοκή του σε τέσσερις υποθέσεις με μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ λίγο καιρό πριν είχε συλληφθεί και είχε παραπεμφθεί σε δίκη για το σκάνδαλο της Siemens. Από την κύρια ανάκριση είχε προκύψει πως ήταν ο πρωταγωνιστής στο ξέπλυμα του «βρώμικου χρήματος» από τις μίζες για τις υποθέσεις αυτές, στα «πλυντήρια»-τράπεζες της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ημέρα της απόδρασής του, «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald. Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα