Σωφρονιστικός προμήθευε με κινητά και ναρκωτικά ανήλικους κρατούμενους

Φυλακή
Φυλακή EUROKINISSI

Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία κρατούμενου τον οποίο είχε προσεγγίσει ως υποψήφιο πελάτη, για να του πουλήσει ναρκωτικά.

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ένας 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που υπηρετεί σε Κατάστημα Κράτησης στην Κεντρική Ελλάδα για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, πρόκειται για τις Φυλακές Ανηλίκων στον Βόλο.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία προσέγγισε ανήλικο Πακιστανό κρατούμενο γνωστοποιώντας του την πρόθεσή του να του προμηθεύσει εντός του σωφρονιστικού καταστήματος για λογαριασμό του χασίς, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

ADVERTISING

Ο κρατούμενος ενημέρωσε τις Αρχές και στη συνέχεια αιτήθηκε παράνομη εισαγωγή κινητού τηλεφώνου από τον 61χρονο έναντι 1.000 ευρώ, αντί 1.500 που αρχικά του είχε απαιτήσει. Η συμφωνία έκλεισε και ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον αλλοδαπό κρατούμενο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης εκδόθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις ενώ η σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελεγχόμενης συναλλαγής, που έγινε στο τοπικό ΚΤΕΛ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσε αστυνομικός της Υπηρεσίας.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές
SHARE:

24Media Network