Σοκ στην Κίσσαμο. Τους σκότωσε ο γιος τους για να πάρει τα χρήματα

Σοκ στην Κίσσαμο. Τους σκότωσε ο γιος τους για να πάρει τα χρήματα

Εξιχνιάστηκε η στυγερή ανθρωποκτονία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού που διαπράχθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου στο Σφηνάρι Κισσάμου στα Χανιά

Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Κρήτης η αποκάλυψη πως πίσω από την στυγερή δολοφονία ενός 78χρονου και της 66χρονης συζύγου του μέσα στο σπίτι τους στο Σφηνάρι Κισσάμου στα Χανιά, ήταν ο ίδιος τους ο γιος και δύο του φίλοι που τον έπεισαν να τους πει για τις οικονομίες των γονέων του.

O …«φίλος» βασάνισε και σκότωσε τους γονείς του για να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν τις οικονομίες τους που είχαν μερικές ημέρες πριν «σηκώσει» από την τράπεζα, ύψους 200.000 ευρώ, υπό τον φόβο των οικονομικών εξελίξεων στην χώρα. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, ο γιος του 78χρονου ανέμενε στο αυτοκίνητο του … «φίλου», καθώς εκείνος και ένας συνεργός του, που δεν τον γνώριζε από πριν ο γιος, έσφαζαν τον πατέρα του και την μητριά του. Τα θύματα ανακάλυψε τότε κατακρεουργημένα ο γιος της 66χρονης από επίσης προηγούμενο γάμο της και κάλεσε τις Αρχές.

Τότε, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα μικρότερο χρηματικό ποσό μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος και ένα σπασμένο κομοδίνο, όχι όμως το φημολογούμενο μεγάλο ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, η Ασφάλεια Χανίων άρχισε να ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις συνομιλίες που είχαν γίνει εκείνο το διάστημα. 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες στα Χανιά ο  47χρονος γιος του 78χρονου από προηγούμενο γάμο του και δύο του συνεργοί, ο 49χρονος φίλος του και ένας 34χρονος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανιών, προέκυψε ότι ο 49χρονος έπεισε τον 47χρονο γιό του 78χρονου να τον πληροφορήσει, σχετικά με τη φύλαξη μεγάλου χρηματικού ποσού, που είχε στην οικία του ο 78χρονος, ύστερα από αναλήψεις που είχε πραγματοποιήσει σε προγενέστερο χρόνο από την τράπεζα.

Από την πρόοδο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου 2015, μετέβησαν με όχημα, ιδιοκτησίας του 49χρονου, στην οικία των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στην οικία εισήλθαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και μαχαίρι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απομίμηση όπλου (replica) και ναρκωτικά δισκία, αφού όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες ήταν όλοι τοξικομανείς, ενώ και οι τρεις τους ισχυρίστηκαν πως ουδέποτε βρήκαν τελικά τα χρήματα αυτά για τα οποία αποφάσισαν να κάνουν και το διπλό έγκλημα.

Επιπλέον σε βάρος του 49χρονου και του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως από την Ανακρίτρια Χανίων σε βάρος τους, τα οποία εκτελέστηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα