Ο “φαντομάς” Μουρατάι, τα ερωτήματα της ΕΛΑΣ και οι σοκαριστικές εικόνες του νεκρού δραπέτη

Ο “φαντομάς” Μουρατάι, τα ερωτήματα της ΕΛΑΣ και οι σοκαριστικές εικόνες του νεκρού δραπέτη
Φωτογραφία αρχείου: Ειδικές δυνάμεις στην Αλβανία AP

Ο Αντριάν Μουρατάι, ένας από τους διαβόητους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων το 2013, έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανών αστυνομικών στα Τίρανα ύστερα από την ένοπλη ληστεία στο αεροδρόμιο. Η ΕΛΑΣ αναμένει απαντήσεις για τυχόν συνεργούς του στην Ελλάδα ή στην Αλβανία.

Την αιματηρή απόδραση από τις Φυλακές Τρικάλων με την εξίσου αιματηρή εξέλιξη και τις πολυήμερες έρευνες των Αρχών μέχρι και τα σύνορα έφερε στην μνήμη όλων η είδηση πως ένας από τους 11 Αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων από 2013 και συγκεκριμένα ο Αντριάν Μουρατάι έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών ύστερα από ένοπλη ληστεία στο αεροδρόμιο Τιράνων.

Τότε, εν μέσω πυροβολισμών και μιας καταδρομικής επιχείρησης στις Φυλακές, τραυματίστηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί των Φυλακών και κατάφεραν να αποδράσουν 11 Αλβανοί κακοποιοί.

Από αυτούς, οι τρεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα ενώ ακόμη τρεις και συγκεκριμένα οι πιο σκληροί, Μάριον Κόλα, Ιλίρ Κούπα, Έντσον Λίκα και ο θείος του Φλαμούρ Λίκα που φέρεται να οργάνωσε την απόδραση σκόρπισαν τον αίμα και τον τρόμο στο πέρασμά τους με θύματα τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο και την 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη που δέχτηκε τα πυρά τους με στόχο αστυνομικούς που τους κατεδίωκαν, την στιγμή που περνούσε με το αυτοκίνητό της από την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Θείος και ανιψιός Λίκα έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών τότε στην Αιτωλοακαρνανία με τους αστυνομικούς, ακολούθησε ο θάνατος του Κόλα στην Ήπειρο μετά από μάχη με τους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ και ο Κούπα κατάφερε τραυματισμένος να διαφύγει στην Αλβανία και να συλληφθεί έναν χρόνο μετά από τις αλβανικές Αρχές.

Στιγμιότυπο από την αιματηρή ληστεία στα Τίρανα

Από νωρίς ο Μουρατάι μαζί με άλλους κατάφεραν να χωρίσουν τους δρόμους τους με την ομάδα του Κόλα και μπόρεσαν να περάσουν στην Αλβανία, με τον Μουρατάι να θεωρείται από τότε πως βρήκε καταφύγιο στο Κόσσοβο.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από τις αλβανικές Αρχές πως όντως είναι ένας εκ των δραπετών ο ληστής που έπεσε νεκρός στα Τίρανα, ενώ αναμένονται απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα των ελληνικών Αρχών, όπως αν υπάρχει γνώση για τυχόν συνεργούς του Μουρατάι σε ένοπλες ληστείες ή στην υπόθεση της απόδρασης που τυχόν να γνωρίζουν οι Αρχές της Αλβανίας αν βρίσκονται εντός της χώρας του ή εντός της Ελλάδας. Ο ίδιος άλλωστε ανάμεσα σε άλλα είχε καταδικασθεί στην Ελλάδα για ένοπλη ληστεία με λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ από τράπεζα στην Λαμία, λεία που ουδέποτε υπόδειξε που βρισκόταν.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σοκαριστικές εικόνες του νεκρού δραπέτη, όπως και πλάνα της αιματηρής ληστείας στο αεροδρόμιο των Τιράνων, όπου διακρίνεται ο “εγκέφαλός” της χωρίς καν να έχει μπει στη διαδικασία να καλύψει το κεφάλι του για να μην αναγνωριστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα