Σπείρα ληστών που ξάφριζε ηλικιωμένους εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στιγμιότυπο απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οι 4 κατηγορούμενοι για βομβιστικές επιθέσεις και την γιάφκα στο Χαλάνδρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα,σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεβρίου 2009
Στιγμιότυπο απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οι 4 κατηγορούμενοι για βομβιστικές επιθέσεις και την γιάφκα στο Χαλάνδρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα,σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεβρίου 2009 EUROKINISSI

Εγκληματική ομάδα διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και κλοπές σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων. Χώρος δράσης, η Αττική και η Σαλαμίνα. Πιάστηκε στη φάκα της ΕΛΑΣ

Τουλάχιστον 17 ληστείες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων που είχαν κάνει ανάληψη χρημάτων από τράπεζα, αλλά και σε οδηγούς ή επιβάτες οχημάτων, είχαν διαπράξει 4 άτομα που συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Νίκαια και στη Σαλαμίνα, ενώ αναζητείται ακόμα ένα.

Πρόκειται για δύο άνδρες 50 και 53 ετών αντίστοιχα, ένας 26χρονος και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας που αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο τρίμηνο, οι συλληφθέντες μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών όπου ένας από αυτούς, συνήθως ο 53χρονος συλληφθείς, εισερχόταν και παρακολουθούσε τα άτομα, κυρίως ηλικιωμένα, που προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών και τα ακολουθούσε κατά την έξοδό τους.

Στη συνέχεια, τα υποδείκνυε στους συνεργούς του, οι οποίοι τα προσέγγιζαν με τη χρήση δικύκλου και ο συνεπιβάτης αφαιρούσε την τσάντα τους με τη χρήση σωματικής βίας.

Στις περιπτώσεις κλοπών, ο συνεπιβάτης του δικύκλου αφαιρούσε την τσάντα του ατόμου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, όπου επέβαινε.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί από την αστυνομία ότι η εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει δεκατρείς ληστείες σε βάρος πεζών και τέσσερις κλοπές σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Πειραιά, Πέραμα, Νίκαια και Σαλαμίνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα τσάντες και είκοσι τρία πορτοφόλια, μία απόδειξη τράπεζας, ένα αστυνομικό δελτίο ταυτότητας και ένα βιβλιάριο τράπεζας με στοιχεία τρίτου ατόμου, ένα μπλοκ επιταγών με στοιχεία τρίτου προσώπου, οκτώ κινητά τηλέφωνα, πλήθος κλειδιών και τα χρηματικά ποσά των 4.475 ευρώ και των 230 δολαρίων Η.Π.Α.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης δύο δίκυκλα, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network