Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 'εγκέφαλος' κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Αστυνομία
Αστυνομία EUROKINISSI

Ο 32χρονος συνελήφθη ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στα Σεπόλια, όπου μάλιστα αντιστάθηκε σθεναρά και επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών

Συνελήφθη στα Σεπόλια, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένας 32χρονος Σύρος, ηγετικό μέλος οργανωμένου κυκλώματος που διακινούσε παράνομα μετανάστες.

Ειδικότερα, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης διακίνησης μεταναστών, διακρίβωσε τη δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιείτο στην παράνομη προώθηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά οχήματα, εντός των οποίων απέκρυπταν τους μετανάστες και τους προωθούσαν από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα, με αντίτιμο από 1.000 έως 2.200 ευρώ το άτομο.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε ως ηγετικό μέλος του κυκλώματος ο 32χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ροδόπης, για διοργάνωση και συμμετοχή σε δύο υποθέσεις παράνομης προώθησης μεταναστών.

Κατόπιν αυτών σχεδιάσθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Σεπολίων για τη σύλληψη του. Ο 32χρονος κατά τη στιγμή της σύλληψης αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας και χτυπώντας μάλιστα τους αστυνομικούς.

Οι συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: