Στα “πράσα” συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που είχαν “ανοίξει” και το γραφείο του Τσακαλώτου

Στα “πράσα” συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που είχαν “ανοίξει”  και το γραφείο του Τσακαλώτου
. 2 2021 (EUROKINISSI / ) Eurokinissi

Άντρες της ΟΠΚΕ συνέλαβαν στα Εξάρχεια τους δύο διαρρήκτες που είχαν ρημάξει γραφεία της περιοχής, την στιγμή μάλιστα που είχε διαρρήξει ένα ακόμη γραφείο-Ο ένας εκ των δύο είναι γιος πολύ γνωστών δικηγόρων και εκείνος όπως και ο συνεργός του είναι σεσημασμένοι διαρρήκτες

Στα «πράσα» έπιασαν άντρες της ΟΠΚΕ στη μία τα ξημερώματα, δύο Έλληνες 22 και 18 ετών αντίστοιχα, σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, κατά την διάρκεια διάρρηξης. Τον έναν τον έπιασαν την στιγμή που έβγαινε από την πολυκατοικία και τον δεύτερο τον βρήκαν να έχει κρυφτεί μέσα στην τουαλέτα ενός γραφείου που μόλις είχαν διαρρήξει.

Οι δύο δράστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και διαρρηκτικά εργαλεία, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου κατά την διάρκεια της ανάκρισης, προέκυψε πως είναι υπεύθυνοι για τουλάχιστον ακόμη πέντε περιπτώσεις στην περιοχή, ανάμεσά τους και το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο 22χρονος είναι γιος πολύ γνωστών δικηγόρων και εκείνος όπως και ο συνεργός του είναι σεσημασμένοι διαρρήκτες, έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί και έχουν δεκάδες δικογραφίες σχηματιστεί σε βάρος τους από το παρελθόν. Οι δύο συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Για την υπόθεση, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομία αναφέρει:

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 15-6-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 18 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον, ο 18χρονος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Λίγο πριν, είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε να εισέρχονται σε πολυκατοικία που στεγάζονται επαγγελματικά γραφεία, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα. Αρχικά, ακινητοποίησαν τον 22χρονο κατά την έξοδο του από την πολυκατοικία. Στη συνέχεια, εισήλθαν στην πολυκατοικία και μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 18χρονο να κρύβεται στο μπάνιο γραφείου που είχαν προηγουμένως διαρρήξει, σπάζοντας τη θύρα του.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στην επίμαχη πολυκατοικία, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρηχθεί γραφεία ισογείου, πρώτου, δευτέρου, τρίτου και τετάρτου ορόφου.

Στο παράθυρο ενός εκ των γραφείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφυρί, δύο κατσαβίδια, δύο ζεύγη γαντιών και τρεις φακοί που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα οι κατηγορούμενοι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά και διάφορα τιμαλφή.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκαν, διάρρηξη σε πολιτικό γραφείο σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας διάρρηξης σε επαγγελματικά γραφεία, επίσης σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δεκάδες δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα