Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδόφιλου που ασελγούσε σε 12χρονους σε γηπεδάκι μπάσκετ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδόφιλου που ασελγούσε σε 12χρονους σε γηπεδάκι μπάσκετ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 39χρονου κατηγορούμενου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 39χρονου, κατηγορούμενου για τα κακουργήματα του βιασμού και της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη της ηλικίας τους κατά συρροή , ο οποίος συνελήφθη στις 21 Μαρτίου 2017, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον:

(επ) ΚΑΤΣΑΡΗ (ον) Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Γιαννούλας, γεν. στις 11-11-1978 στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με ισχύ έως 18-07-2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία ώστε να γίνει ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αξιόποινων πράξεών του, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό, για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις του κατηγορουμένου να προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές προς διερεύνηση των πράξεών του.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388456. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της δράσης του παιδόφιλου

Ο δράστης συνελήφθη στις 21 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών όπου ο παθών δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση και βιασμό.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 12χρονων αγοριών, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2016 έως και τις 20 Μαρτίου 2017.

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε προσεγγίσει τα δύο παιδάκι που έπαιζαν συχνά μπάσκετ στο γηπεδάκι του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά και εκεί αρχικά τα έπεισε να παίξει μαζί τους μπάσκετ.

Έκτοτε ασέλγησε σε βάρος του ενός 12χρονου τρεις φορές. Την Κυριακή πριν την σύλληψή και ενώ η μητέρα του παιδιού που είχε υποστεί τις σεξουαλικές επιθέσεις και δεν γνώριζε τίποτε γι αυτό γιατί ντρεπόταν το παιδάκι να μιλήσει, πήγε στο γηπεδάκι να πάρει το παιδί της. Εκεί ήταν και ο βιαστής του παιδιού της ο οποίος μάλιστα της είπε ότι το άλλο παιδάκι θα το συνόδευε εκείνος στο σπίτι του.

Ο παιδεραστής εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και έπεισε τον άλλον 12χρονο να τον ακολουθήσει, σε βάρος του οποίου επίσης ασέλγησε, όμως αυτό το παιδί όταν πήγε σπίτι του έτρεξε στην μητέρα του και τα είπε όλα, με αποτέλεσμα εκείνη με την σειρά της να καταγγείλε όσα σοκαριστικά άκουσε από το παιδί στην Αστυνομία και να ενημερωθεί σχετικά και η οικογένεια του φίλου του που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζε τίποτα. Ο δράστης οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και αναμένεται να απολογηθεί στον Ανακριτή ύστερα από τον προθεσμία που πήρε.

Ο 39χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άνεργος και δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για κάτι ανάλογο, ωστόσο ερευνάται εάν είναι υπεύθυνος και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες σε βάρος άλλων παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ασελγούσε σε 12χρονους που έπαιζαν μπάσκετ στο πάρκο της γειτονιάς

SHARE:

24Media Network