Στη φυλακή δύο ιερείς για απάτη ύψους 930.000 ευρώ

Ιερείς και πιστοί περιμένουν έξω από την Μητρόπολη να μάθουν ποιος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.Πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008. Μετά την δεύτερη ψηφοφορία εξελέγη Αρχιεπίσκοπος ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος με 45 ψήφους.
Ιερείς και πιστοί περιμένουν έξω από την Μητρόπολη να μάθουν ποιος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.Πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008. Μετά την δεύτερη ψηφοφορία εξελέγη Αρχιεπίσκοπος ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος με 45 ψήφους. ΑΠΕ ΜΠΕ

Ποιες ποινές επιβλήθηκαν σε δύο ιερείς των Φαρσάλων, οι οποίοι είχαν παρέμβει και αλλοιώσει τις μισθολογικές καταστάσεις της μητρόπολης

Σε ποινή φυλάκισης 6 και 18 ετών καταδικάστηκαν δύο ιερείς των Φαρσάλων που κατηγορούνταν για υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 930.000 ευρώ, μέσω πλαστών μισθοδοτικών καταστάσεων για ιερείς.

Τις ποινές επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2012, ύστερα από καταγγελία της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας του υπουργείου Οικονομικών προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων της Μητρόπολης είχαν διαπιστωθεί ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Σημειώνεται πως ο ένας εκ των δύο ιερέων βρισκόταν ήδη στη φυλακή ύστερα από πρωτόδικη απόφαση, ενώ το δικαστήριο επέβαλε -εκτός των άλλων- στους δύο ιερείς και καταβολή αποζημίωσης ποσών 220.000 και 710.000 ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: