Στην 'black list' ιστότοπος παρόνομου διεθνούς στοιχηματισμού

Στην 'black list' ιστότοπος παρόνομου διεθνούς στοιχηματισμού

Ο server του ιστότοπου εντοπίστηκε στις ΗΠΑ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των διαχειριστών της

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων, παράνομου στοιχηματισμού και φοροδιαφυγής μέσω του διαδικτύου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος παράνομου ιστοτόπου που προσέφερε τυχερά παίγνια και στοιχηματισμό, μέσω διαδικτύου, στην xώρα μας.

Μάλιστα, πρόσφερε στοιχήματα για διάφορα αθλήματα και πρωταθλήματα διαφόρων χωρών. Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διενέργεια ψηφιακής – διαδικτυακής έρευνας, διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένος ιστότοπος, λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια, διαφεύγοντας παράλληλα από τους προβλεπόμενους φόρους προς το Ελληνικό Δημόσιο, με τεράστια ποσά για τα οποία αναμένεται να έχει σαφή εικόνα η Δίωξη όταν προχωρήσε η έρευνα περισσότερο. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε, ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) του επίμαχου ιστοτόπου εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική αλληλογραφία και ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων και την τήρηση του κατάλογου («black list») που περιλαμβάνει ιστοτόπους, οι οποίοι προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για την διενέργεια τυχόν περαιτέρω ανακριτικών πράξεων, για τους δράστες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους της αρμοδιότητάς τους, για τον εντοπισμό του ύψους της φοροδιαφυγής και τυχόν νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα η επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERALERT

SHARE:

24Media Network