Στο εδώλιο για κακούργημα ο Τομπούλογλου

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, αποχωρεί από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου και απολογήθηκε ενώπιον του 27ου για την υπόθεση που αφορά στη μίζα πολλών χιλιάδων ευρώ που φέρεται να ζήτησε από ιδιωτική εταιρεία για τη συνέχιση σύμβασης. Ο Χ. Τομπούλογλου παρέμεινε στο κτήριο 6 της Ευελπίδων για μιάμιση και πλέον ώρα. Τελικά, έλαβε εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, αποχωρεί από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου και απολογήθηκε ενώπιον του 27ου για την υπόθεση που αφορά στη μίζα πολλών χιλιάδων ευρώ που φέρεται να ζήτησε από ιδιωτική εταιρεία για τη συνέχιση σύμβασης. Ο Χ. Τομπούλογλου παρέμεινε στο κτήριο 6 της Ευελπίδων για μιάμιση και πλέον ώρα. Τελικά, έλαβε εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει το βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλ. Κυριακού” Χάρη Τομπούλογλου και τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, Χάρης Τομπούλογλου που συνελήφθη επ' αυτοφώρω, πέρυσι, παραμονή Χριστουγέννων, να εισπράττει χρήματα από διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε συνεργασία με το Νοσοκομείο.

Με το υπ' αριθμ. 1940/2014 βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Χάρη Τομπούλογλου, καθώς και των δύο, σύμφωνα με τη δικογραφία, συνεργών του γιατρών, Στέφανου Μιχαλάκου και Χρήστου Τριανταφύλλου. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας.

Ο τότε διοικητής του “Αγλαΐα Κυριακού”, λίγο πριν την σύλληψη του, είχε βιντεοσκοπηθεί από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας να παίρνει και να βάζει στο παλτό του έναν κίτρινο φάκελο με 25.000 ευρώ. Τα χρήματα φέρεται να είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα. Τον φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα, του είχε παραδώσει, σε συνεννόηση με το Τμήμα Εκβιαστών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, Τάσος Γκιάτης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταγεγραμμένοι διάλογοι που είχε την επίμαχη περίοδο ο κατηγορούμενος, στους οποίος εμφανίζεται να λέει πως αν δεν δώσει η διαφημιστική χρήματα θα καταγγείλει τον διαγωνισμό κατακύρωσης του έργου που είχε αναλάβει.

Ο κ. Τομπούλογλου, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι το ποσό που έλαβε αφορούσε δωρεά στο Νοσοκομείο.

Ο Χ. Τομπούλογλου μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network