Στο εδώλιο τα μαύρα ταμεία της Siemens

Στο εδώλιο τα μαύρα ταμεία της Siemens

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens οι 64 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη σύμβαση 8002 που αφορά την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ

Μεταξύ άλλων αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος και ακόμη13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά  περίπτωση είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι, καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα Αλεξία και Φοίβη. Με το βούλευμα τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των , Μιχάλη Χριστοφοράκου , Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν Κλόντ Οσβαλντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network