Στο μικροσκόπιο και των ελληνικών Αρχών τα ταξίδια του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Στο μικροσκόπιο και των ελληνικών Αρχών τα ταξίδια του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας
O 28χρονος Αυστραλός δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία Μπρέντον Ταράντ AP

Για τουλάχιστον μία διετία το συγκεκριμένο άτομο έκανε πολλά ταξίδια σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και στην Τουρκία-Στην Ελλάδα είχε έρθει μία φορά το 2016 και το ίδιο έτος απλά πέρασε από την Ελλάδα με πτήση transit από Κάιρο για Βουκουρέστι και από Βουκουρέστι για Κάιρο-Από την μέχρι στιγμής έρευνα των Αρχών δεν έχει προκύψει να είχε επαφές με κάποιον αλλά ακόμα είναι υπό έρευνα αυτό.

Τα αντανακλαστικά και των ελληνικών Αρχών ενεργοποίησε η είδηση πως ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είχε πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια προς τα Βαλκάνια.

Από την έως τώρα λοιπόν έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προέκυψε πως το συγκεκριμένο άτομο, δράστης στο μακελειό στο Κράιστσερτς, το 2016 και το 2018 πραγματοποίησε πολλά ταξίδια σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και στην Τουρκία.

Στην Ελλάδα είχε έρθει μία φορά την άνοιξη του 2016 με ολιγοήμερη παραμονή και το ίδιο έτος απλά πέρασε από την Ελλάδα με πτήση transit από Κάιρο για Βουκουρέστι και από Βουκουρέστι για Κάιρο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα των Αρχών δεν έχει προκύψει να είχε επαφές με κάποιον αλλά ακόμα τελεί υπό έρευνα αυτό το σημείο για να είναι πράγματι σίγουρες οι Αρχές ότι δεν έγιναν επαφές στη χώρα μας. Ταξίδευε μόνος και ενδεχομένως ταξίδεψε και εντός της χώρας σε άλλες περιοχές πλην της πρωτεύουσας.

Γενικά από την έως τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής αλλά και των αντίστοιχων υπηρεσιών των γειτονικών μας χωρών προκύπτει το συμπέρασμα ότι Μπρέντον Τάραντ είχε εμφανίσει έντονο ενδιαφέρον στα ταξίδια του για τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα ταξίδια του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Ζηλανδία, που πραγματοποίησε στην χώρα μας:

“Σχετικά με τον 29χρονο δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στις 15 Μαρτίου στη Νέα Ζηλανδία, διαπιστώθηκε το 2016 είχε διέλθει δύο φορές από την χώρα μας με πτήσεις “transit” στις 29 Νοεμβρίου 2016 και στις 10 Δεκεμβρίου 2016. Επιπλέον, το ίδιο έτος και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου 2016, εισήλθε με πτήση στη χώρα μας από την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε ολιγοήμερη παραμονή στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Σαντορίνη”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα