Στο μικροσκόπιο ποινικής έρευνας πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ

Ó.Ä.Ï.Å. (EUROKINISSI)
Ó.Ä.Ï.Å. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στέλεχος του ΣΔΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας του υπουργείου Οικονομικών μετά από καταγγελία ότι είναι ιδιοκτήτης off shore εταιρίας στην Κύπρο

Τα "έργα και τις ημέρες" πρώην στελέχους του ΣΔΟΕ Βορείου Ελλάδος ερευνούν οι "αδιάφθοροι" του υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από σχετική εντολή που έδωσε ο εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος. Ο τελευταίος, μάλιστα,  ζήτησε να διερευνηθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται ως ιδιοκτήτης off shore εταιρίας στην Κύπρο.

Ήδη οι διωκτικές Αρχές, κατόπιν παλιότερων καταγγελιών περί χρηματισμού του, πέρασαν από «κόσκινο» τις τραπεζικές καταθέσεις του παραπάνω προσώπου, ενώ εντόπισαν χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι «αδικαιολόγητες» τραπεζικές καταθέσεις φτάνουν το ύψος των 550.000 ευρώ και αφορούν το διάστημα από το 1999 έως το 2012. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την επίμαχη περίοδο κατατίθεντο ανά τακτά διαστήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ποσά από 2 έως 15 χιλιάδες ευρώ, γεγονός που συνέβαινε ιδιαίτερα την περίοδο έως το 2008.

Ύστερα από τα παραπάνω, ο εισαγγελέας Εφετών Αργ. Δημόπουλος ζήτησε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών να διερευνήσει ποιοι είναι οι καταθέτες των παραπάνω χρηματικών ποσών, όπως επίσης να γίνει έλεγχος όλων των υποθέσεων που ο καταγγελλόμενος χειρίστηκε κατά το παρελθόν, όταν «χρημάτισε» Επιθεωρητής στα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕΠ) Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών. Η έρευνα θα επεκταθεί και στα πόθεν έσχες συγγενικών του προσώπων.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε -επιπλέον- δικαστική συνδρομή από τις Κυπριακές διωκτικές Αρχές ώστε να διαπιστωθεί εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καταγγελίες κατά τις οποίες εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης off shore εταιρίας με έδρα τη Μεγαλόνησο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network