Πάνω από 30 οι ταυτοποιημένοι για τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Αρνείται ο 40χρονος πρώην σεκιουριτάς ότι εκείνος έστειλε το απειλητικό μήνυμα στον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη με απειλές για εκείνον και την οικογένειά του - Μέχρι στιγμής πέρα από τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην ίδια δικογραφία υπάρχουν 37 ακόμη ονόματα που έχουν ταυτοποιηθεί ως αποστολείς τέτοιων μηνυμάτων σε βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 40χρονου από το Μενίδι για το απειλητικό SMS στον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη με απειλές για εκείνον και την οικογένειά του.

Ο ίδιος αρνείται πως είναι εκείνος που έστειλε το μήνυμα και ισχυρίζεται πως είτε το έκανε κάποιος άγνωστος στον οποίο έχει πουλήσει την κάρτα sim του ή του την έχουν κλέψει, χωρίς όμως να βρίσκεται σε θέση να αποδείξει τον έναν ή τον άλλον ισχυρισμό εγγράφως.

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως στο παρελθόν πουλούσε τις sim του που έβγαζε στο όνομά του, σε τρίτα πρόσωπα έναντι αμοιβής, κάτι προφανώς παράνομο. Είναι η πρακτική των λεγόμενων «πακιστανικών τηλεφώνων» ή «ghost phones».

Ο ίδιος στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπάλληλος security και τώρα ισχυρίστηκε πως εργάζεται με σύμβαση στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών, χωρίς επίσης να εμφανίσει σχετικό έγγραφο…

Γενικά, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν πολλές υπεκφυγές από τον προσαχθέντα γι’ αυτό προχώρησαν στη σύλληψή του και τον οδήγησαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος μαζί με τον 62χρονο από το Παγκράτι που μεταξύ άλλων είχε αποστείλει ανάλογου ύφους μήνυμα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Περίπου τους 40 έχουν φτάσει οι κατηγορούμενοι στην ίδια δικογραφία

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δημοσίευσε στο twitter τους αριθμούς τηλεφώνων των επτά βουλευτών που θα στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και 37 άτομα των οποίων οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων τους έχουν ταυτοποιηθεί με ανάλογες αποστολές απειλητικών μηνυμάτων σε αυτούς τους βουλευτές, όμως καθώς έχει παρέλθει για αυτούς η διαδικασία του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με την τακτική διαδικασία.

Σημειώνεται επίσης πως η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι βαριά σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για παράβαση του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα «Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης» και συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσαγωγή υπόπτου για απειλητικά μηνύματα στον Δανέλλη

Δίωξη για τα απειλητικά sms στους ΑΝΕΛ

Ελεύθερος ο 63χρονος για τα sms στην Παπακώστα

Η οργή του Τσίπρα για τις απειλές: Τώρα θα τα ακούσετε, καθίστε κάτω

SHARE: