Στον εισαγγελέα οι 23 της συμμορίας με καλάσνικοφ

Στον εισαγγελέα οι 23 της συμμορίας με καλάσνικοφ
© 2011 -

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας οι 23 συλληφθέντες οι οποίοι και κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμμορία η οποία διέπραττε ληστείες σε τράπεζες

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας θα οδηγηθούν οι 23 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ΑΤΜ, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιασμούς.

Το πολυμελές κύκλωμα είχε έδρα την Καβάλα και πλούσια δράση στο ενεργητικό της στη Βόρεια Ελλάδα με συνολική "λεία" που προσεγγίζει τις 450.000 ευρώ.

Διέθετε βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζε να τον χρησιμοποιήσει κατά των αστυνομικών.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και όταν συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων 22 από διάφορες περιοχές της Καβάλας κι ένας στην Αθήνα ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, Έλληνες, ομογενείς από χώρες την πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ένας Σέρβος, περιλαμβάνονται τρία αρχηγικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι δύο από αυτούς γνωρίζονταν από τα σχολικά τους χρόνια και υπηρετούσαν μαζί στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ ο τρίτος έχει συγγενικές σχέσεις με έναν εκ των δύο.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας δικηγόρος της Καβάλας και ένας ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πολυμελές κύκλωμα που ξεκίνησε τη δράση του τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου κατηγορείται συνολικά για πέντε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε τράπεζες στις περιοχές της Καβάλας, των Σερρών, της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία κατέσχεσε βαρύ οπλισμό και μεταξύ αυτών τέσσερα όπλα Καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, έξι κυνηγητικές καραμπίνες, ένα αυτόματο υποπολυβόλο, εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές και μία χειροβομβίδα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξαρθρώθηκε συμμορία με Καλάσνικοφ

Πλήγμα στη συμμορία με τα καλάσνικοφ με 19 συλλήψεις

SHARE:

24Media Network